20 marca 2026slodkapszczolka pisze: @Grzejnik800
Czyli tylko według mnie oxy to zabawka nie zasługująca na dłuższą uwagę? xD
20 marca 2026Swiezzy pisze: Proszę o scalenie tego postu postęp wyżej.
1)Mam pytanie ile najlepiej wziąć oksykodonu na pierwszy raz, ogólnie wziąłem 80 mg rozgryzione, jest 21:00 godzina godzinę temu wziąłem okse, o godzinie 16:00 brałem 705mg z kodeiny + 150mg hydroksyzyny i 300mg pregabaliny. Czy między kodeiną A oksykodonem jakaś przerwa musi być, bo oprócz braku pocenia jestem troszkę spokojniejszy a minęła 1h, w sumie jadłem 45min przed wrzuceniem trochę obiadu, może to też od tego zależy.
2) Normalnie działa ta oxa nie długi czas po wrzuceniu kody?? Czy to jest tak jak z dorzutkami kody że musi te 8h najlepiej minąć żeby działało.
3) Ile według was powinienem wziąć skoro to 80mg nie za dobrze działa, aktualna dobowa moja tolerka na thiocodin to 1680mg podzielone w dwóch rzutach.
4) czy oxa może mi pomóc w skręcie kody, który będzie na dniach nieuniknione, bo przebalowalem siano do 000.000.
5) Czy kofeina, kawa, energetyki też podbijają fazę.
Nowy jestem w tym temacie, dzięki z góry za info.
Aaabi jeszcze jedno.
5) Opłaca się 1tab 80mg za 70zl ??na 5za 300ziko??
Edit. 6) w ogóle mogę dorzucać do tej oxy pregebaline lub alprazolam lub hydroksyzynę ?? Bardzo ważne pytanie bo mam tylko 2 tabsy i chciałbym jak najwięcej wykrzesać z tego pzdr
2. Oxy można dorzucać i działa, nie jak koda, że powinien być odstęp conajmniej 8 godzin a najlepiej doba.
3. Jak bierzesz ~1600mg kody to nawet 160mg oxy może zadziałać średnio. Zadziałać jednak zadziała, przynajmniej powinno.
4. Nie pomoże, gorszego skręta po jednorazowym wzięciu oxy nie dostaniesz, ale na skręt po kodzie nie pomogą nic 2 tabletki.
5. Kofeina nie powinna popsuć fazy. Cena za tabsa waha się od 40 do nawet 80zł. Kiedyś liść 80tek kosztował 250-300zł czyli 25-30zł za tabletkę. Obecnie pewnie poszło to w górę i liść kosztuje 300-400zł. Nie wiem bo nie jestem w temacie od dłuższego czasu. 7-8 dych za pojedynczego tabsa uważam już za górną granicę, 5-6 dych to cena akceptowalna według mnie. Ja na szczęście nigdy nie musiałem kupować tylko miałem na eRkę od lekarzy, tak że płaciłem niecałe 5 dych za 60x80mg oryginalnegonOxyContinu lub niecałe 10zł za 60x80mg Oxydoloru.
6. Jak miksowałeś wcześniej kodę/inne opio z pregabą/alprą czy innymi benzo to możesz z tym, że najlepiej- jeśli w ogóle pregabę lub alprę/inne benzo dać najlepiej PO wzięciu oxy, nie przed. Jednak większość osób twierdzi, że oxy euforycznie najlepiej działa solo, benzo, pregaba a już na pewno stare antyhistaminy jak hydroksyzyna czy difergan mogą spłycać euforyczne działanie oxy a zwiększać działanie sedacyjne.
Proszę admina/moda o scalenie tematu. Wiem, że cytować posta wyżej się nie powinno, ale w tym przypadku stwierdziłem, że jest to konieczne żeby było czytelne.
Wiesz już przynajmniej, że koda dla ciebie lepsza a na oxy, szczególnie Oxydolor- który moim zdaniem działa ~25% słabiej od ori Oxycontinu po prostu szkoda (szczególnie aż takich) pieniędzy. Jednak punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ktoś kto ma kupę kasy ma wyjebane czy zapłaci za tabsa 20 czy 120zł jak ma taki kaprys. Kupując liścia powinieneś zapłacić do 400zł, jeśli bierzesz od znajomego znaczy, że to chvjowy znajomy jeśli chce tyle zarobić na tobie. Jeszcze za Oxydolor... (który jak wspomniałem działa słabiej od Oxycontinu i jest sporo tańszy w aptece).
Ogólnie jak masz mało kasy to kołuj buprę od rodzinnego na skręta, może wypisze ci przynajmniej "dwójki" Bunorfinu (8mg. raczej mała szansa, że dostaniesz- jednak wszystko zależy od twoich relacji z lekarzem). Bunondolu musiałbyś dostać od lekarza z 4-5 opakowań żeby wyszło te ~56mg z 28x2mg Bunorfinu czyli jednego opakowania.
Z takich dawek kody to będziesz potrzebował prawdopodobnie 4-6mg dziennie żeby zbić całkiem skręta po takich dawkach kody. Chociaż niekoniecznie, niektórzy reagują już nawet na dawki 0,8-1,2mg mimo wysokiej tolerki na kodę czyli w sumie majkę. Ja jednak przy 3x200mg majki IV plus czasem do tego 160mg oxy (chociaż moim zdaniem oxy lepiej brać doustnie) potrzebowałem 6-8mg bupry dziennie. Najlepiej działała oczywiście wciągana z Bunorfinu podzielona na najlepiej 2 dawki 4-6mg rano i 2-4mg wieczorem. Oczywiście buprę na skręta bierzemy 7-10 dni nie dłużej bo bupra brana za długo nie wybacza i wpyerdolisz się gorzej w nią niż w klasyczne opio. Poczytaj wątek bupra- uzależnienie w dziale o buprze to zobaczysz jaki ludzie mają problem z jej odstawieniem dla własnego bezpieczeństwa i niemyślenia, że bupra to "lajtowy" opioid.
Albo DHC 60/90mg. na zejście z kody, ale tym raczej będziesz chciał się naćpać niż schodzić bo działa podobnie lub przyjemniej:). Do tego przy twojej tolerce opakowanie 60/90mg czyli łącznie 3600-5400mg starczyłoby ci na 3-4 dni licząc, że dihydrokoda jest ~1,5 razy mocniejsza od kody. Tak, że lepiej bupra i przerwa. Odpowiednia dawka bupry zbije ci skręta a przynajmniej powinna w 100%.
No i udało mi się niby na KODE ogarnąć 120ziko, problem też w tym że ta opcja od wszystkiego w tym oksy, pojawiła się 2dni temu po drodze jak na przystanek idę, no i cooo, oczywiście zachaczylem, vniby za 120 bym miał dwie bomby dziś i rano, ale w sumie chce dać tej oxsie szansę no i mam już 4 tabsy, bo 120 za 2x80mg wychodzi, no w kurwę drożej zwłaszcza że od 2tyg mnie często brzuch boli, na czczo chyba najbardziej więc można powiedzieć że wyjdzie drożej. U chłopa jestem drugi raz w życiu może z biegiem czasu będzie ciut taniej heh.
Oxa mocniejsza od kody, więc raczej się nie pomyślę że wjebanie w uzależnienie też gorzej się toleruje przy skręcie?
Dziś już też 800 kody poszło 125mg hydro i 300 pregaby, no lipa wychodzi z tą hydro, z drugiej strony szybko się nie wjebir bo pitosu nie ma do 10tego. Z rodzinnym nie wiem, nie chce być też w kartotece i się o uzależnieniu przyznawać żeby tam jakieś notatki przy mnie nie było. Bo wypisuje mi na zlecenie psychiatry pregabaliny sporo i alpre 1opsk 0.25-0.5mg raz tak raz tak. Drogie ceny ten koło ma że wszystkim ale daje rowniutko(nie dziwię się) xd ma 200os wiernych to co mu tam. Szybko na ta oxy uzależnienie się pojawia ? kiedyś w sumie pregabalina mnie uratowała to ale miałem o połowę mniejsze dawki i brałem raz dziennie a do tego pregabalinę za to brałem no w pół blistra gdzie normalnie brałem jedną dwie tabletki maksymalnie no i dało się zdzierżyć tego skręta od kodeiny ale ale pierwsze trzy dni to był hardcore pojechałem na robotę gdzie w ogóle nie było aptek nie miałem jak wcześniej kupić zapotrzebowania no i dopadło cztery dni to nie mogłem przy wiertarce stać nawet wszystko było złe wszystko, A oczywiście trzeba było robić jako tako tyle że sami znajomi byli więc przymknęli na to oko. Bo podejrzewam że wtedy robotę to bym stracił.
Zajebałem z godzinę temu 0.4mg alpry bo miałem na grilla iść opłaca się 80mg oxy wrzucić czy marnotractwo by było? Edit; - chuj zajebałem
Edit.
A jakbym chciał ta oxe miksować z kodeiną to jaką dawkę dobrać najlepiej do 80mg oxy ? I czy też jest jakies takie działanie po tej oxsie na po kodzie że pik do 2h i później wyczuwalne działanie kolejne 4-5h?
Oczywiście o ten mix kody z oxa pytam bez. Pręgi czy hydro
Edit poraz enty, wziąłem 80mg, po godzinie 1h15min dorzuciłem teraz większe pół, nie wiem może 50mg bo tak się ucięło. Czekamy dalej, no ale wydaje mi się że i tak lepiej niż wczoraj te 80mg siadło, w sensie gdzieś tam w tle lecz ciuuutke tylko lepiej ale też wsm jadłem że 2h przed przyjęciem tego pierwszego 80mg. Liczę na fajerwerki, się wkurwie jak lipa będzie, max jeszcze te 30mg na oko dorzucę jak będzie mało.
scalono - nv13
Proszę o scalenie wyżej bo nie mogę już editowac.
No i chuj dorzuciłem do pełnego 160mg, zobaczymy czy to coś będzie. Wolałbym bez mieszanki z innymi lekami to testować no ale już za późno było. Wkurwie się jak nie będzie git, po pierwszej dorzutce coś tam się polepszyło no ale tak jakbym zajebał 600mg przy tolerce 750mg xd rozczarowuje się no, do tego albo mnie nerka rozbolała albo krzyż po lewej stronie, ostatnio miałem to samo, nie wiem to ma jakiś negatywny wpływ na nerki aż tak bardzo ?
Next edit- chyba nie tak do końca potrzebne to było, bo czekam aż się wchłonie dobitka do 160mg ale oczywiście niecierpliwość moja wygrała, gdzie właśnie chyba rozkręca się nawet git 120 bo już Noddy się małe zaczynają heh
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.