Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 30 / / 0
U jednych poprawia sen, koncentrację i uspokojenie, u innych może być ledwo odczuwalna albo wręcz za mocno zamulająca, zwłaszcza w połączeniu z benzo.
  • 6 / / 0
Ja zauważyłam po osobie biorącej aahwagsnde rok stosowania znaczącą poprawę koncentracji, mniejsze napięcie psychiczne i mniejsza podatność na stres, czytałam jednak że nie można jej łączyć z wieloma lekami (SSRI, benzo), wzmacnia sedacje. Najnowsze badania potwierdzają też jej rakotwórczość, dlatego w wielu krajach UE zaczyna być delegalizowana.
  • 133 / 29 / 0
Pierwsze słyszę o rakotwórczości aszwy. Że większe dawki mogą rozgegulowac kobiece hormony to tak, ale że raka?

Daj jakiegoś linka.
  • 72 / 4 / 0
Inna sprawa też jest, że UE lubi banować rzeczy na których ma mały zysk, a wspiera koncerny farmaceutyczne na których kasę może trzepać. Ja ashwagandy nie mogę mieszać z lekami które biorę, ale mam w rodzinie osobę i też widzę, że jest wyraźnie spokojniejsza mniej lękliwa i labilność emocji jest wyrównana, w porównaniu do czasu przed tym kiedy zaczęła ja brać.
ODPOWIEDZ
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.