Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 990 / 238 / 0
Moja mama tak ma nie ćpając oczywiście ;). Lekarz powiedział, że 'taka jej uroda'. Dosłownie ktoś ją mocniej dotknie, albo ona lekko stuknie i już siniak.
Co do siniaków po stymulantach. Ja bym obstawiał, że to są tzw. mikrowylewy z mikronaczyń. Nie wytrzymują ciśnienia i pękają. Może kolagen mógłby w tej sytuacji pomóc? To też może sugerować, że większe naczynia też masz słabsze. Spróbuj suplementować na razie powyższe.
  • 456 / 119 / 0
znakomitym i tanim zrodlem kolagenu sa kurze lapki.
  • 2 / / 0
Hemoglobina, ogólna morfologia, płytki krwi do zbadania. Do tego polecam jeść galaretki albo żelatynę. Wzmocni żyły i nie zmniejszy krwotoki.
  • 2 / / 0
Takie siniaki mogą się pojawiać w wyniku niedoboru witamin, głównie C i K. Zapewne kruche naczynia krwionośne i cisnienie po mefku też mogły to spowodować. Tak jak pisali inni w tym, wybrać sie na pełną morfologię. Mineło sporo czasu od założenia tematu ale może komuś się przyda pzdr :>
  • 3 / / 0
24 grudnia 2024DobryWujas pisze:
Moja mama tak ma nie ćpając oczywiście ;). Lekarz powiedział, że 'taka jej uroda'. Dosłownie ktoś ją mocniej dotknie, albo ona lekko stuknie i już siniak.
Co do siniaków po stymulantach. Ja bym obstawiał, że to są tzw. mikrowylewy z mikronaczyń. Nie wytrzymują ciśnienia i pękają. Może kolagen mógłby w tej sytuacji pomóc? To też może sugerować, że większe naczynia też masz słabsze. Spróbuj suplementować na razie powyższe.
Ta, moja ciotka to samo, i jedyne co wyszło z morfologii to anemia i niedobór żelaza. Jeśli chodzi o stimy zgodzę się, gdyż działają niekorzystnie na układ krążenia i neurologiczny, warto suplenentowac witaminy z grupy B.
Uwaga! Użytkownik SilverRebelFox jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3652 / 602 / 1
Chciałem pisać że anemia i zelazo
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 8 / / 0
Często siniaki powstają kiedy czerwonych krwinek jest za mało, czyli właśnie np. anemia, anemia sierpowata, która rzadko kiedy jest badana, bo występuje głownie np. w Afryce, gdzie komary roznoszą m.in. malarię. Żelazo jest dobre, ale te na receptę, w postaci suplementu nie jest tak przyswajalne, najlepiej przyswajalne jest w postaci np. czerwonego mięsa (steki półkrwiste), albo szpinaku.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.

Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.