Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Zmieniono nazwę tematu. | STR88
Nie wiem jak freebase, bodajże @wkurwionygnoj kiedyś pisał coś na ten temat.
A może chodzi o to, że polska "krajowa", nazwa eufemizm dla produktu o niskiej zawartości soli amfetamin, a wysokiej... wszystkiego, pół biedy jesli to laktoza albo cukier puder, gorzej jeśli szkło albo proszek do prania. Wobec tego waporyzowanie czegoś co w 30% składa się z dekstroamfetaminy a w 70% z całej tablicy mendelejewa nie jest najlepszym pomysłem
Amerykański "ice" "crystal" (ciekawe że u nas kryształ to mefedron a raczej pochodne, klofedron) chyba jednak jest do tego przystosowany, tzn. do palenia
W każdym razie może ktoś mądry odpowie
Ale, zdecydowanie da się i polecam każdemu, zdarzyło mi się palić papierosa skręcanego z tytoniu wymieszanego z małą ilością amfetaminy. Wchodzi od razu i zapewnia zdecydowanie najbardziej euforyczne działanie ze wszystkich dróg podania amfetaminy (nie licząc i.v., nie próbowałem).
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
12 lutego 2026Ahanai pisze: Mam takie pytanie, może głupie, skoro metamfetamina do waporyzacji to jest sól, a nie freebase, to czemu niby nie można waporyzować amfetaminy zwykłej w postaci soli? Może jestem głupi, ale czy to chodzi o to, że dodanie cząsteczki metylowej sprawia, że, nie wiem, zmienia się temperatura topnienia, zwiększa rozpuszczalność, mniej syfu sie ulatnia? Z tym ostatnim to na pewno jest na odwrót, dekstroamfetamina jest 100x "zdrowsza" od metamfetaminy, o ile można tu o zdrowiu mówić.
A może chodzi o to, że polska "krajowa", nazwa eufemizm dla produktu o niskiej zawartości soli amfetamin, a wysokiej... wszystkiego, pół biedy jesli to laktoza albo cukier puder, gorzej jeśli szkło albo proszek do prania. Wobec tego waporyzowanie czegoś co w 30% składa się z dekstroamfetaminy a w 70% z całej tablicy mendelejewa nie jest najlepszym pomysłem
Amerykański "ice" "crystal" (ciekawe że u nas kryształ to mefedron a raczej pochodne, klofedron) chyba jednak jest do tego przystosowany, tzn. do palenia
W każdym razie może ktoś mądry odpowie
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.