Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
To mój pierwszy post, więc nie wiem, czy wszystko ogarniam. Zacząłem się dzisiaj zastanawiać, czy można jakoś vapować amfetaminę dodając ją do liquidu, aby dało to jakikolwiek skutek. Wydaje mi się, że grzałka by mogła paść albo feta w ogole nie miałaby wpływu na organizm. Myślicie, że miałoby to prawo działać?

Zmieniono nazwę tematu. | STR88
  • 2897 / 619 / 10
Nie zadziała, amfetamina w soli prędzej się spali niż zwapuje.
Nie wiem jak freebase, bodajże @wkurwionygnoj kiedyś pisał coś na ten temat.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 421 / 21 / 0
Z tego co mi wiadomo, freebase da się vapować, ale nieopłacalnie jest ludziom robić freebase, ponieważ szybko wietrzeje.
  • 250 / 4 / 0
Mam takie pytanie, może głupie, skoro metamfetamina do waporyzacji to jest sól, a nie freebase, to czemu niby nie można waporyzować amfetaminy zwykłej w postaci soli? Może jestem głupi, ale czy to chodzi o to, że dodanie cząsteczki metylowej sprawia, że, nie wiem, zmienia się temperatura topnienia, zwiększa rozpuszczalność, mniej syfu sie ulatnia? Z tym ostatnim to na pewno jest na odwrót, dekstroamfetamina jest 100x "zdrowsza" od metamfetaminy, o ile można tu o zdrowiu mówić.
A może chodzi o to, że polska "krajowa", nazwa eufemizm dla produktu o niskiej zawartości soli amfetamin, a wysokiej... wszystkiego, pół biedy jesli to laktoza albo cukier puder, gorzej jeśli szkło albo proszek do prania. Wobec tego waporyzowanie czegoś co w 30% składa się z dekstroamfetaminy a w 70% z całej tablicy mendelejewa nie jest najlepszym pomysłem
Amerykański "ice" "crystal" (ciekawe że u nas kryształ to mefedron a raczej pochodne, klofedron) chyba jednak jest do tego przystosowany, tzn. do palenia
W każdym razie może ktoś mądry odpowie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.