Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Ogolnie filtracja i caly roztwor poszedl mi banalnie latwo. Wklucie duzo ciezej mam 05 20mm i dopiero w 3 podejsciu trafilem ale wypadlem z niej i troche sie zrazilem poniewaz nadal lekko boli chociaz juz opadlo. Pierwsze 2 to przypadkowe podania podskorne ale malutkie rzedu 0.2ml. (3 w sumie tez przez wypadniecie gdzie podalem ok.1.5ml) Jakies porady?
zauwazylem ze u mnie glownym problemem okazaly sie byc stres i rece czuje ze idealnym rozwiazaniem okazalo by sie benzo... ktorego nie mam.
Jak ci się uda opisz wrażenia i sprzęt, którego użyłeś (pojemność strzykawki i długość igły) jak i przyjętą dawkę.
Jak masz igły "piątki" o długości 20mm- ja się z takimi nigdy nie spotkałem jednak nie twierdzę, że nie istnieją to powinieneś sobie poradzić niedużo gorzej niż z tymi o długości 16mm czyli idealnymi dla osób z dziewiczymi batami.
Tak, że najlepiej większa pompka i mniejszy kąt wkłucia. Kilka/kilkanaście głębokich oddechów przed strzałem też może pomóc.
17 stycznia 2026kondziq100 pisze: Jakies porady?
zauwazylem ze u mnie glownym problemem okazaly sie byc stres i rece czuje ze idealnym rozwiazaniem okazalo by sie benzo... ktorego nie mam.
Z tego co kojarzę (nie biorę opio IV już dosyć długo, jakoś pół roku) są igły 0,5 długie, sama nimi nie lubiłam operować, zawsze korzystałam z 0,45. Zależy też od miejsca wkłucia. Nie ma co panikować tylko zachować spokój i sterylność i wtedy powinno pójść łatwiej.
The chemistry of the morphine alkaloids - K.W. Bentley.
https://ebook-hunter.org/the-chemistry- ... be74d146f/
Przecież wiadomo, że do tego wrócisz, bo prawie każdy wraca...
A jak ktoś zastanawia się teraz czy zrobić to po raz pierwszy to powiem tylko: nie idźcie tą drogą.
Odstawiam Majkę. Brałem z rok w dawkach 2 x dziennie po 30-60 mg.
Ostatni miesiąc 2 x 30-40 mg.
Mam jeszcze kilka dawek Majki a potem chce zejść na kodeina i tramadol.
Czy jest możliwe przejście z takiej dawki Majki na kodeine ewentualnie tramadol.
Mam relanium, klona i Pregabaline, także mogę się wspomóc.
Co myślicie?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.