Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 961 / 171 / 0
@mikosss21 serdecznie polecam rozwiązywanie sudoku, to jest gra w której na prostszych poziomach się uczysz, a na wyższych już naprawdę musisz pomyśleć. Może Cię wciągnie. A jak nie, to spróbuj sobie krzyżówki porozwiązywać, poważnie. Tyle nowych słów się człowiek uczy. Ja też próbowałam czytać po mefedronie książki swego czasu, bo jestem molem książkowym. Ale na takiej fazie nie potrafiłam, jakoś za bardzo nakręcona byłam, żeby nagle czytać Lermontowa po rusku(bo akurat to wtedy czytałam), to samo było z książkami w moim ojczystym języku które próbowałam zacząć. Ale generalnie rzeczy typu sudoku, takie w telefonie co Ci pokaże ewentualne błędy, krzyżóweczki co sobie kupisz za grosze w sklepie - mnie to potrafiło wciągnąć
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 563 / 55 / 0
wszystko fajne, ale najlepsze i tak walitrzepstwo
  • 42 / 6 / 0
Najwięcej dopaminy, ale też najbardziej destruktywne chyba zajęcie po stymulantach, juz w ogóle nie produktywne.
Uwaga! Użytkownik FireDragon jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.