Mamy 24.12.2025 rok, godzinę 10:10.
Temat jest niezwykle prosty aczkolwiek dalej aktualny.
Czy udało się Tobie odstawić całkowicie klonazepam ( lub inny środek psychoaktywny) gdy byłeś uzależniony fizycznie i psychicznie?
Jeśli tak, opowiedz jak się udało, podziel się swoją historią i wiedzą dla potomnych jako formę przestrogi.
Jestem specjalistą uzależnień, na pewno pomogę radą i własnym doświadczeniem zarówno jako klinicysty i osoby która sama była uzależniona od klonazepamu oraz innych benzo.
Same klony brałem ok 10 lat w dawce 2-4 mg dziennie, czasem więcej ale udało mi się z tego wyjść na prostą.
Zapraszam Was do ankiety oraz budowania razem tego wątku.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Angelus
E. Hemingway
Aktualnie biore 1,5-2mg przez 7 miesięcy i myślę nad odstawką ale za każdym razem jak odstawiam 3-4 miesiące i już wytrzymać nie mogę objawów odstawiennych i wracam. Ćwiczę pracuje mam dobrą dietę próbowałem wielu rzeczy ale nic nie skutkowało możesz coś poradzić?
Redukowałem o 25% dawki tygodniowo włączając pregabaline i wcześniej było ok tylko teraz nie mogę się uwolic
Jeśli chcesz, opiszę historie mojego życia. Teraz jestem specjalistą uzależnień i pomagam w sposób profesjonalny i zgodny z przepisami MZ osobom uzależnionym choć nie tylko.
Mogę również zrobić rozpiskę leków osłonowych, które wystawiam moim pacjentom, to nie są leki psychotropowe aczkolwiek bardzo pomagają przy odstawieniu nie tylko klonazepamu ale również innych środków odurzających.
Robię oczywiście również wywiad kliniczny, indywidualnie dostosowany do Pacjenta
E. Hemingway
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.