Mamy 24.12.2025 rok, godzinę 10:10.
Temat jest niezwykle prosty aczkolwiek dalej aktualny.
Czy udało się Tobie odstawić całkowicie klonazepam ( lub inny środek psychoaktywny) gdy byłeś uzależniony fizycznie i psychicznie?
Jeśli tak, opowiedz jak się udało, podziel się swoją historią i wiedzą dla potomnych jako formę przestrogi.
Jestem specjalistą uzależnień, na pewno pomogę radą i własnym doświadczeniem zarówno jako klinicysty i osoby która sama była uzależniona od klonazepamu oraz innych benzo.
Same klony brałem ok 10 lat w dawce 2-4 mg dziennie, czasem więcej ale udało mi się z tego wyjść na prostą.
Zapraszam Was do ankiety oraz budowania razem tego wątku.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Angelus
E. Hemingway
Aktualnie biore 1,5-2mg przez 7 miesięcy i myślę nad odstawką ale za każdym razem jak odstawiam 3-4 miesiące i już wytrzymać nie mogę objawów odstawiennych i wracam. Ćwiczę pracuje mam dobrą dietę próbowałem wielu rzeczy ale nic nie skutkowało możesz coś poradzić?
Redukowałem o 25% dawki tygodniowo włączając pregabaline i wcześniej było ok tylko teraz nie mogę się uwolic
Jeśli chcesz, opiszę historie mojego życia. Teraz jestem specjalistą uzależnień i pomagam w sposób profesjonalny i zgodny z przepisami MZ osobom uzależnionym choć nie tylko.
Mogę również zrobić rozpiskę leków osłonowych, które wystawiam moim pacjentom, to nie są leki psychotropowe aczkolwiek bardzo pomagają przy odstawieniu nie tylko klonazepamu ale również innych środków odurzających.
Robię oczywiście również wywiad kliniczny, indywidualnie dostosowany do Pacjenta
E. Hemingway
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.