Natomiast drgawki z zimnymi potami już są dość alarmującym objawem. Brzmi jak hipertermia, typowe przy przedawkowaniach stymulantów. Ale może to być też niskim potas (lub inna konfiguracja zaburzeń w poziomach elektrolitów), albo serce, odwodnienie. Oczywiście wszystkie te rzeczy nakładają się na siebie.
Jedz, śpij, pij dużo wody i suplementuj magnez. No i oczywiście nie bierz za dużo.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Normalnie są dostępne kruche bryły na rynku. Bezzapachowe i działają. Takie drobne pałeczki. Oczywiście sort biały jak śnieg.
Jak jest twardy kamień to jest to cmc.
Pasuje do objawów na odstawce np antydepow . Tak jakby ktoś jebał prądem beż listosci co chwilę .
I to nie muszę długo pobrać. Powiedzmy 3 dni na klefedronie. mefedron aż takiego Sajgonu nie robi poprzez chyba niższy efekt sufitowy w wypierdalaniu neuro przekaznikow
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Jedną z funkcji serotoniny jest stabilizacja pobudliwości neuronów oraz prawidłowe czasowanie ich wyładowań, m.in. poprzez wpływ na kanały jonowe i aktywność interneuronów hamujących. Jej niedobór lub zaburzenia uwalniania powodują, że neurony przestają działać w sposób skoordynowany, szczególnie w obrębie układów czuciowego i przedsionkowego.
Dodatkowo utrzymywanie się bardzo wysokiego poziomu serotoniny przez kilka dni prowadzi do zwiększenia liczby receptorów serotoninowych w synapsach. Po odstawieniu substancji pogłębia to deficyt czynnościowy, ponieważ dostępna serotonina nie jest w stanie skutecznie regulować aktywności neuronów.
W konsekwencji całe grupy neuronów zaczynają odpalać się nieprawidłowo - przedwcześnie, synchronicznie lub bez adekwatnego bodźca - co jest subiektywnie odczuwane jako „brain zaps” i wynika z przejściowej niewydolności układu serotoninowego w kontroli pobudliwości sieci neuronalnych.
To jest tylko moja hipoteza, niepoparta bezpośrednimi badaniami, ale wydaje mi się bardzo prawdopodobna.
Kurwa, ojebałem 2g mefa przez cały dzień. Oczywiście całe BHP poszło się jebać przy pierwszej chęci dorzutki
Oprócz 4-MMC próbowałem kilku ketonów jeszcze w dawnych czasach: metylon, butylon, 3-MMC, później jeszcze hexen, 4-CMC, 4-MPD. To były symboliczne ilości, 1–2 g każdej substancji. Ogólnie można powiedzieć, że mój układ dopaminowy, jak i serotoninowy, powinien być w dobrym stanie — oprócz krótkiego ciągu na Tramalu co 1–2 miesiące od lat nie używam nic, co działa na serotoninę.
Muszę powiedzieć, że ciśnienie na dorzutkę było dla mnie trochę zaskakujące. Biorąc paczuszkę z mefedronem, miałem w głowie, że wezmę tylko 150–200 mg doustnie; tymczasem już godzinę–dwie później wciągnąłem podobną ilość i tak waliłem kolejne szczury, aż przez ok. 17 h ojebałem coś koło 3 g. Co jest w ogóle ciekawe, bo temacik wydaje mi się naprawdę mocny i przypomina czasy sklepów z dopalaczami i preparaty „kokolino” czy tam „cherry koko”, oparte na oryginalnym mefie. Spodziewałbym się, że po takiej skumulowanej dawce będę miał srogi zjazd, ale nic takiego nie nastąpiło. Nie miałem też problemów z sercem czy zaśnięciem parę h po ostatniej kresce.
Heh, chyba po tym krótkim eksperymencie trochę rozumiem, czemu ludzie tak szybko i mocno się w to wpieprzają. Kiedyś mi nie podeszło z powodu arytmii, teraz czuję że mógłbym ten nic innego nie robić, tylko brać dalej dzień w dzień, aż mi się mózg zlasuje.
Dzisiaj już wypiłem 500 mg z wodą i po 2 godzinach drugie tyle. Bałagan w oczach, powiększone źrenice, wszystko nieco błyszczy jak po MDMA, trochę nie mogę wysiedzieć w miejscu. Kurwa, muszę jakoś schować tego mefa przed samym sobą i już nie dorzucać
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.