Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 17 / 2 / 0
Cześć, z powodu problemów onkologicznych gdzie miałem przypisane m.in. opioidy.
Oczywiście moja madka robiła dramy dzwoniąc na psiarskie przez co przybili art 207 wzięła jeszcze sąsiadów za świadków
Nie wiem jak to się stało skoro nie mieszkam z nią, jak to cofnąć bo już dawno się wyrok pierwszej instancji uprawomocnił, jest to wyrok w zawieszeniu.

Kiedyś też miałem art 207 (tu były opio i benzo tylko) ale była mediacja i kurator, nie pamiętam czy ten wyrok był prawomocny.
Teraz też jest kurator.
Co robić i jak żyć? Na razie mam względny spokój z kuratorem.
  • 6 / / 0
Przecież 207kk to artykuł o znęcanie się, co tu ma benzo i opio? Poza tym nie da się tak o cofnąć prawomocnego wyroku, jakbyś skarżył do wyższej instancji chociaż
ODPOWIEDZ
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.