Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 20 / 2 / 0
Cześć, z powodu problemów onkologicznych gdzie miałem przypisane m.in. opioidy.
Oczywiście moja madka robiła dramy dzwoniąc na psiarskie przez co przybili art 207 wzięła jeszcze sąsiadów za świadków
Nie wiem jak to się stało skoro nie mieszkam z nią, jak to cofnąć bo już dawno się wyrok pierwszej instancji uprawomocnił, jest to wyrok w zawieszeniu.

Kiedyś też miałem art 207 (tu były opio i benzo tylko) ale była mediacja i kurator, nie pamiętam czy ten wyrok był prawomocny.
Teraz też jest kurator.
Co robić i jak żyć? Na razie mam względny spokój z kuratorem.
  • 6 / / 0
Przecież 207kk to artykuł o znęcanie się, co tu ma benzo i opio? Poza tym nie da się tak o cofnąć prawomocnego wyroku, jakbyś skarżył do wyższej instancji chociaż
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.