Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5204 / 920 / 0
Trochę bym polemizował.
Stymulanty dają również objawy fizyczne

W momencie zaprzestania zażywania substancji stymulujacych , powodują nagły spadek poczucia siły. Fizyczne objawy odstawienia tych narkotyków to między innymi:

wzrost apetytu,
zmęczenie,
nadmierna senność – w kilku pierwszych dniach po odstawieniu,
skrócenie czasu snu – w późniejszym okresie.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3619 / 598 / 1
Akurat tutaj faktycznie masz rację A zresztą sam się o tym przekonałem kilka razy Jak będąc już w większym ciągu na kocie, kiedy robiłem... No dużo, za dużo. Pierwszy dzień który nie zaczynał się od kota, wyglądał tak że ciepło mi z nosa z oczu No i w istocie, nie było siły. Miałem wrażenie że mnie wszystko boli a wysiłek i gimnastykowanie ciała choćby schylanie się, jest daleko zbyt ambitne. Do tego stopnia że jak pamiętamy – nie miałem zupełnie siły jechać rowerem do apteki przy wietrznej pogodzie (Ja pierdzielę, ale wstyd 😅)

Przechodzi jak się przestaje trzaskać 3-5 razy dziennie.

PS: najlepsze jest to że faktycznie jak się przyjmie swoje lekarstwo to nagle wszystko wraca do normalności, znów na jakiś czas można sprzątać, naczynia umyć (albo w ogóle siebie) i tak dalej
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 4959 / 868 / 0
To bardziej dochodzenie organizmu po wszystkim, jak walisz to nie jesz, nie śpisz mało pijesz to zrozumiałe że organizm dąży do homeostazy i sobie braki uzupełnia po wszystkim. Dlatego fachowo stimy uzależniają tylko psychicznie a te objawy które wymieniliście nie należą do zależności fizycznej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.