Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 168 / 26 / 0
Kabany co jeśli wykupiłem receptę na susz którego nie ma w całej Polsce? Lekarz ma obowiązek przypisać mi inny shit czy po prostu się niefortunnie wkopałem i nic nie zrobię?
  • 126 / 21 / 0
Dosłownie 2 strony temu masz odpowiedź. MM to lek recepturowy, farmaceuta winien na Twoją prośbę wydać Ci dowolny susz o tej samej mocy lub słabszy.
adhibe rationem difficultatibus
  • 168 / 26 / 0
Chciałbym aby to było prawdą acz najpewniej nie ma MM o tak słabej mocy na rynku, doszły mnie słuchy że aurore 8/8 wycofano już z produkcji tak samo jak MM o podobnej mocy od canopy growth, :((!!!!!!
  • 126 / 21 / 0
To zadzwoń do przychodni i zamień na inną
adhibe rationem difficultatibus
  • 7 / 3 / 0
@CoolRastaCool Najlepiej skontaktować się ze swoją kliniką. W swojej usłyszałem, że do 2 tygodni* jak się napisze maila to zmieniają receptę za free, po tym czasie liczą bodajże 50zł za zmianę. Ale dopóki recepta jest ważna to nie ma problemu z podmianą.

*dawno to było i nie pamiętam czy na pewno 2 tygodnie
  • 2021 / 334 / 0
U mnie też powiedzieli, że 2 tygodnie jakby co. Nie dopowiedzieli że 50zł po terminie na szczęście (bo myślę, że po 2 tyg nie będą robić problemów i tak)
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.