Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 93 / 9 / 0
Siema jest ktoś obecnie na Islandii, potrzebuje pomocy a bardzo ciężko jest coś znaleźć 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
  • 1 / / 0
Potrzebuję mefki na Keflaviku, ktoś coś?
  • 1 / / 0
Siema, Witam
Piszę Pierwszego posta więc niebedzie to najlepszy post na jaki trafisz ;D . I mam nadzieje ze ktos odpowie i podzieli sie swoją wiedzą.
Temat Isandia bo trochę tam mieszkałem, a że Islandia jest młoda wyspą i ma malutka populację, niecałe pół miliona w całym kraju, więc mogą być jakieś różnice w, co do tematu dragów, odwyków, prawa czy samego nastawienia do substancji.
Pierwsze co przychodzi na myśl to sezon na grzybki. Jest ich tu mnóstwo po pierwszych przymrozkach. Rosną doslownie wszedzie na trawnikach w środku miasta, polach gdzies na obżerzach miasteczek.
A ogołem Islandczycy nie sa grzybiarzami, zbieraja tylkonte chalucynogenne.
Drugie co mi sie nasówa na myśl to jak system tu traktują uzależnienie, jak chorobe. Wydaje mi sie że nie skreślaja tu czlowieka bo jest uzależniony. Odwyk po odtruciu jest płatny, ale panstwo ci go oplaci z zapomogi. Same odtrucie 14dni jest darmowe, leczenie farmaceutyczne od opiatów, blokerami w tabletkach albo w zastrzykach, po odwyku jest darmowe i bezterminowe. Nie że dostaniesz bupronorfine czy metadon przez 3 miesiace a potem radź sobie.
Czyste pompki sa w karzdej przychodni czy szpitalu. Do tego jeżdżą busy z czystymi sprzetami, jakims drobnym jedzeniem.
Ogòłem system woli leczyc niz karać.
Narazie nic mi wiecej do glowy nie przychodzi. Napisze w nastepnym poscie.
Pozdrawiam i z fartem 5

nie tworzymy nowych wątków jeśli już istnieje ogólny na ten sam temat - wyszukiwarka w lewym górnym rogu forum nie boli, naprawdę :) teleport do właściwego wątku /Merx
  • 3 / / 0
Siema, jestem w okolicach gejzir(ten duzy gejzer), czy ktos jest w stanie na PW dac jakas sugestie jak zdobyc weed? Trafilem na jakiegos typa ale od razu wolal kase, odpowiadal jak typowa wyjeba
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.