Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Podejrzane 2 (co do prawego jestem pewien, za to drugi nie za bardzo) Nie miałem lepszego zdjęcia :/
Na drugim zdjęciu łysiczka po lewej - nie wiem z czego wątpliwość mogłaby wynikać. To typowa Łysiczka lancetowata. Co do pierwszego zdjęcia nie jestem pewien. Prawdopodobnie tak. Czy trzon był sztywny? Jeśli giętkość była taka sama jak u normalnych łysiczek to jest to Łysiczka lancetowata lub P. stricipes, również psychoaktywna. Ja bym jadł.
Fotki ci się nie wysłały
Nie sprawdzałem tego.
Propo trzonu (u większości) to tylko 2 może 3 cm od kapelusza się odbija lekko u tych które były.
Nie wiem czy to kwestia tego że tuż przy samej trawie za zimno.
A wracając, to wrzucam nowe.
Znalazłem tego przy dużej ilości liści, był tam jeszcze jeden ale zamienił się w śluz,
więc był sam, przypomina też niektóre hełmówki, był prosty.
Nie jestem pewien czy pusty w środku, troche za cienki dla mnie by zobaczyć.
Lekko się odbijał i załamał (sam mu nóżkę odciąłem, by obejrzeć wnętrze) Ta grupa była w tym samym jeżyku.
(jeszcze jedno za chwile wstawie z tej partii w kolejnym poście jako pierwsze) Dołącze nowe zdjęcia w następnym (proszę o scalenie)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.