Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Elo
Dawno mnie nie było.
Jestem podejrzliwy do tych na zdjęciu.
05 listopada 2025Gadek07 pisze: A czy to są kołpaczki? Z tego co wiem to one mogą występować wraz z łysiczkami, to dawało by mi trop gdzie szukać.
Nie powiem czy masz racje, nie pamiętam szczególnie.
Z tego co pamiętam, nie tyczy się tylko ich
05 listopada 2025hval pisze: Jestem podejrzliwy do tych na zdjęciu.
To Łysiczka lancetowata.
@global108
Nie zgodze się. Ja uważam że to łysiczki. Jeśli nie łysiczki to co? Spójrz na ten trzon - przecież to charakterystyczny łysiczkowy trzon, nie występujący u innych podobnych gatunków... Dopóki nikt nie poda sensownego wytłumaczenia co to za gatunek ja będę zdania że to P. semilanceata. Zależy też, czy występowały wśród innych, typowych łysiczek - jeśli tak, to na pewno jest to łysiczka. Jeśli występowała samotnie, to miałbym lekką wątpliwość, ale to ona.
To tylko moja opinia, niech potwierdzi moje słowa jeszcze inny doświadczony zbieracz.
Ja bym zbierał pewnie
to na co patrze u @Gadek07, w 40 procentach przypomina łysice, jak patrzę na blaszki, to jest to co mi nie pasuje.
Zgadzam sie, że trzeba konkretnie doświadczonego by ocenił jak @PSYCHONAUTA30 i innych co dużo w temacie siedzieli.
(Edit: Proszę o scalenie)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.