Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1986 / 328 / 0
Ale kolega powyżej już cytował przecież, że gadasz wierutne bzdury.

Nie jesteś wart cytowania nawet, zrobiłem wyjątek urocze
26 października 2025przekletykozisyn pisze:
24 października 2025jezus_chytrus pisze:
Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 12646 / 2449 / 0
Masz jakieś rozdwojenie jaźni, czy gubisz się w tych swoich kontach? Przecież to twoje posty są wyżej...
I co, pojawiła się Black Domina w aptekach, czy jeszcze nie?
Zacytuję kilka opinii o niej z Leafly:

"Black Domina is easily my favorite strain of weed, and I say this as someone who smokes indicas and sativas equally. What really sets this strain apart is the powerful, narcotic euphoria that comes with a BD high" (.... to, co naprawdę wyróżnia tę odmianę, to silna, narkotyczna euforia)

"I"m surprised this strain is not rated higher! I rarely give 5 stars to an indica dominant strain but must say this is a pure narcotic that works on any unease and restlessness that you might experience from time to time" (... ale muszę powiedzieć, że to czysty narkotyk...).

W tym kontekście słowo "narkotyczny" nie znaczy "klepie", tylko opisuje profil działania. No ale ty naturalnie dopasowałeś moje słowa do swojej narracji, jakobym twierdził, że zioło z apteki w ogóle nie działa. Miałeś jeszcze zacytować te moje rzekome wypowiedzi, że aurora to śmieci.
  • 112 / 19 / 0
Ale nikt nie twierdzi, że Black Domina nie jest narkotyczna, tylko że Sourdough ma analogiczny profil działania i jest w aptece, a napisałeś
24 października 2025jezus_chytrus pisze:
Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi.
Co jest bezsensowne, a czego nie przyznasz bo wolisz nakurwiać uniki i udawać, że napisałeś co innego.

Najgorsze w internecie jest to, że nigdy nie wiadomo czy ktoś naprawdę jest takim łbem, czy na tym etapie po prostu udaje żeby trollować :). Szkoda strzępić ryja
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2025 przez przekletykozisyn, łącznie zmieniany 1 raz.
adhibe rationem difficultatibus
  • 1986 / 328 / 0
Decyzja podjęta. Wezmę mac1 i 10g aurory 29%
@Jezus Chytrus zostałeś wypuntowany przez innych użytkowników więc wstydu oszczędź interpretacjami narkotycznego zioła.
Albo weż rozpisz odmiany skuna które są narkotyczne a które nie, ze źródłami. Ludzie się z ciebie śmieją nie widzisz tego?

Kim ty jesteś żebym miał cytatów szukać? Angażować się. Oszalałeś . Każdy wie co pisałeś
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 36 / 6 / 0
wczorajjezus_chytrus pisze:
Masz jakieś rozdwojenie jaźni, czy gubisz się w tych swoich kontach? Przecież to twoje posty są wyżej...
I co, pojawiła się Black Domina w aptekach, czy jeszcze nie?
Zacytuję kilka opinii o niej z Leafly:

"Black Domina is easily my favorite strain of weed, and I say this as someone who smokes indicas and sativas equally. What really sets this strain apart is the powerful, narcotic euphoria that comes with a BD high" (.... to, co naprawdę wyróżnia tę odmianę, to silna, narkotyczna euforia)

"I"m surprised this strain is not rated higher! I rarely give 5 stars to an indica dominant strain but must say this is a pure narcotic that works on any unease and restlessness that you might experience from time to time" (... ale muszę powiedzieć, że to czysty narkotyk...).

W tym kontekście słowo "narkotyczny" nie znaczy "klepie", tylko opisuje profil działania. No ale ty naturalnie dopasowałeś moje słowa do swojej narracji, jakobym twierdził, że zioło z apteki w ogóle nie działa. Miałeś jeszcze zacytować te moje rzekome wypowiedzi, że aurora to śmieci.
Nie rozumiesz słowa narkotyczny. Oznacza to, że to środek odurzający. Cytat powyższy którym się popisałeś, to największa bzdura jaką kiedykolwiek przeczytałem o marihuanie. Może lepiej się nie wypowiadaj w tym wątku skoro nie wiesz o czym piszesz? I prowokujesz ludzi?
  • 12646 / 2449 / 0
Najlepsze jest to, że zapewne żaden nawet nie widział tej odmiany :) Jeśli ktoś myśli tylko w kategoriach klepie / nie klepie, mocne / słabe, to już nie moja wina, że nie rozumie i jego mózg nie potrafi przyswoić bardziej "złożonych" kwestii.
Topek jak chcesz, to ci tu wkleję instrukcję, jak "rozpoznać topka" (tak, powstała taka :)), to będziesz miał super pogląd na swój temat, a naprawdę może być zabawnie. O moją "reputację" nie musisz się troszczyć.
  • 1986 / 328 / 0
Ale dlaczego ludzie sypią karmą mnie i innych co ciebie wyśmiewają? Być może ponieważ piszesz głupoty? Tak, tylko ty widziałeś te mityczne narkotyczne odmiany. Takiego debilizmu jeszcze tu nie słyszałem :D

Nikt już ciebie poważnie nie będzie traktował. Będę wracał z tymi cytatami :)
  • 112 / 19 / 0
@yoshi420 Ty brałeś już MAC1 od Cantourage? Jeśli tak, to rozważ wzięcie Gelato 33 (Cantourage 26%). Z tego co piszą to jeszcze większy kozak niż MAC1
  • 1986 / 328 / 0
@przekletykozisyn mam dylemat właście, ziomeczku. Aurora 29 albo Galeto33. Generalnie celuje w indici a to hybryda 50/50 - uśpi dobrze? Jak byś porownal do a29 moc/długość działania/profil fazy?

Edit: pierwszy raz dzisiaj bakalem akurat 22 gg. Z racji że jadę na oparach (jutro apteka) podzieliłem ostatniego bobka 0.17 na 2. Zwapowalem 0.08 z tego plus abv. Pozamiatało bardziej niż się spodziewałem muszę się kimnąć xd
  • 112 / 19 / 0
Z tego co mówią spece od MM z Jutuba, to nowe Gelato#33 to jest creme de la creme jeśli chodzi o jakość. Ja osobiście nie testowałem, ale wierzę bo MAC1 od tego samego producenta (Cantourage) po prostu rozpierdala. Jeśli planujesz brać tylko dyszkę to ja bym brał to Gelato#33. Ale jak zależy Ci na typowej indyjce, to bierz w ciemno Sourdough.

Ja ogólnie mogę się wypowiedzieć jedynie o MAC1 właśnie, a z Aurory próbowałem Sourdough (29%), Farm Gas (27%) i obu wariantów sativ 22% (Ghost Train Haze, Delahaze). Wcześniej z MM miałem kontakt tylko na początku po legalizacji.

Ja właśnie śmigam ostatnie zbicie z waporyzera i kończę tym samym 66-dniowy ciąg %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.