Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 2117 / 351 / 0
Dziekuje za odpowiedzi
23 września 2025Nautilius1 pisze:

Jeżeli masz zdrową wątrobę (lekomania może na to nie wskazywać, zrób sobie np. badanie ALT we krwi), zdrowy układ pokarmowy, nie miewasz
Zrobilem sobie wszysykie mozliwe badania krwi poza hiv i aids praktycznie. Ok 400 zl ale tak, mam ten spokoj bo jestem zdrowy. Alaty itp wszystko w normach jedynie zelazo mialem troche zawyzone (?) ale nie sadze ze to przeszkadza. Pewnie za jakis czas sie znowu udziele tutaj:-)

Dobrze wiedziec, ze nawet slepy by plesn wyczul i pewnie zauwazyl. I ze sie nie umiera jak cos spieprzy w growkicie.
like the others before you
one by one we will take you
  • 5 / / 0
Ej jak chce zamówić growkit do domu to nie ma się czego bać? chodzi mi o to że nie chce mieć jakiś potem problemów cn.
  • 19 / 8 / 0
Up.
Ja zamawiałem wielokrotnie na paczkomat i nigdy się nie bałem heh. Zresztą puki grzybki nie wyrosną a raczej piny się nie pojawią to wszystko jest legit.
Dla niepoznaki kup mikroskop i że niby nad tą grzybnia prowadzisz badania mikroskopem %-D A i nie chwal się na lewo i prawo że "Ło kurwa ludzie grzyby mi w domu rosną "
  • 1050 / 149 / 0
19 października 2025Krysoniak pisze:
Ej jak chce zamówić growkit do domu to nie ma się czego bać? chodzi mi o to że nie chce mieć jakiś potem problemów cn.
Zamawialem wielokrotnie na paczko i do domu, bez problemów.
Grzybnia jest legalna, a grzybiarze nieoplacalni do ścigania. Słyszałeś kiedyś, żeby policja zatrzymała dealera grzybów? :)
Nie ma się czym martwić, minimum bezpieczeństwa wystarczy.
  • 174 / 41 / 0
19 października 2025Krysoniak pisze:
Chyba nawet tutaj to przeczytałam, już parę lat temu - jak twoje nazwisko nie wypłynie w żadnej sprawie to nie masz się czego bać. Jednak statystyki się nie zrobią same i nigdy nie wiadomo co im strzeli do głowy, także minimum anonimowości jest bardzo wskazane.

Tylko najważniejsze - zachowuj się i bierz odpowiedzialnie! :)
  • 624 / 71 / 0
Ile najdłużej czekaliście na piny? Minął już 14 dzień i nic, nawet pleśń nie rośnie. Na swojej stronie producent ma napisane, żeby nie nakłuwać grzybni (mata konopna) i nie wkładać do lodówki, to nie wkładałem, zamoczone trzymałem w ok. 15 stopniach, później utrzymywałem 21-23 stopnie. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, może trzeba było wrzucić to jednak do lodówki, z drugiej strony teoretycznie bez lodówy też powinny wyrosnąć... Otworzyłbym i zrobił zdjęcie, ale nie chcę ryzykować niczym, poza tym wygląda prawie jak 2 tyg temu.
  • 384 / 87 / 0
@motocyklista czekaj jeszcze, pewnie grzybnia się rozwija. Skoro nie ma pleśni to pozostało ci czekać.
  • 2117 / 351 / 0
Witam total-nowicjusz proszę o wyrozumiałość : )

Planuję kupić na początek grzybnię full-auto. Czyli dostaję w takim opakowaniu zamkniętym od góry taką grzybnię, chowam do pomieszczenia zacienionego (na jak długo trzymać do gotowości?) i kapelusze same wyrosną? Jak często otwierać box by wpuścić tlen? Oni dają instrukcje w tych sklepach?

Btw koleżanka na atomoksetynie (lek na adhd) też chce zacząć, czy zachodza interakcje zespół serotonionowy itp?
like the others before you
one by one we will take you
  • 384 / 87 / 0
@yoshi420 to zapewne będzie w worku przezroczystym i będzie to zamknięte. Nie chowaj do totalnie ciemnego miejsca. Growkitów auto nie musisz wietrzyć i pryskać, po prostu mają tam rosnąć do zbiorów. Instrukcji zapewne nie dają dla bezpieczeństwa.
  • 2 / / 0
Siemanko, czy to już pora zbiorów? Grzybki thai, moje pierwsze 😅 dlaczego kapelusz pękł??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.