Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Możecie pomóc w identyfikacji?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3 / / 0
18 października 2025Vetulani44 pisze:
@WSCIEKLYAZOT Po pierwsze, wrzucaj wszystko na raz lub użyj opcji Edytuj, nie pisz posta pod postem. Co do zdjęć, masz dokładniejsze ujęcie grzyba po prawej na zdjęciu z podpisem "takiego czegoś jest tam dużo"?

Sprawdź sobie wątek "To nie jest łysiczka". Znajdziesz tam dużo wartościowych zdjęć grzybów podobnych a nawet porównań, jak w tym poście: viewtopic.php?p=1878663#p1878663
Dzięki wielkie za info, już na ten wątek lecę. Natomiast zrobiłem 2 posty bo miałem z jakiegoś powodu ograniczenie na 5 zdjęć lub na 10MiB Może wiecie dlaczego?
Aha ten grzyb po prawej, hehe... to jest ten sam co te na środku z białymi blachami >:( ale fajnie wyszedł w cieniu jak łysa...

Te grzyby miały na celu pokazać co rośnie na łąkach, wię ponawiam pytanko czy warto tam zerkać co kilka dni czy nie przybyło celu właściwego?
  • 17 / 6 / 0
Dziś zbierałem łyse i co jakiś czas trafiały się takie grzyby z jasnymi blaszkami od spodu ale mega podobne do łysiczek poza kolorem. Czy to jakieś albionosy?
  • 3460 / 731 / 9
Tak, tutaj widać tego charakterystycznego sutka i to świadczy o tym że to jest łysica. Reszta na tej stronie i na poprzedniej nikt nie ma łysych.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 778 / 179 / 0
Czy mógłby ktoś mi powiedzieć co to jest za grzybek?
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 778 / 179 / 0
Przeprszam za post pod postem ale czy to są łysice? duckduckgo Lens mówi że tak
Mają sutek, kleją się do rąk i nóżka się nie łamie
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 834 / 108 / 22
Nie są to łysice. W poprzednim poście jakiś kołpaczek.
  • 1 / / 0
Cześć, pomożecie w identyfikacji? Jestem niemal pewien, że trafione.
  • 1910 / 251 / 0
^^^^^^
Tak to jest lancetowata.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.