Czy 40 gramów sproszkowanego muchomora sparzonego w 300-500 ml wrzątku w termosie jest bezpiecznym sposobem na dekarboskylację kwasu ibotenowego? Jak sprawdza się ta metoda w praktyce?
Jeżeli wlejemy do termosa nasz wywar z proszkiem grzybowym albo nawet kawałkami grzyba, to nam sfermentuje. Wciąż można wypić, ale bardzo traci walory smakowe.
1 - oddzielenie sproszkowanego grzyba od wywaru jest bardzo trudne / uciążliwe.
Nie klepie! Mówię i idę dorobić specyfiku, dorzucilem 6 kropel. Dalej tak samo, jeszcze 6.
No i jak już weszło, to wręcz się przeraziłem, potem pamietam ze chcialem zeby to sie skonczyło(goidzina była ok 21). Brak koordynacji ruchu plus lekkie nogi i nagle BAM, budze się na podłodze o 1:00 w nocy i nic nie pamiętam.
Uważajcie z tym muscymolem, zauwazalnie ciemny mocz dzień po, więc podejrzewam, że nie jest obojętny dla zdrowia.
A krople, które dostałeś, mogą zawierać dowolne stężenie muscymolu lub w ogóle go nie posiadać. Jak już chcemy bawić się w takie rzeczy lepiej włożyć trochę wysiłku i samemu nazbierać i stworzyć co potrzeba.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
24 października 2023ajaniehuaska pisze: Witam
Poniżej mądry obrazek.
Pozdrawiam
https://medium.com/@jonasgruska/amanita ... 7893d4bfe2
W skrócie: aby zamienić neurotoksyczny kwas ibotenowy na aktywny psychodelicznie muscymol, należy grzyby gotować przez półtorej (1 godzina 30 minut) godziny w wodzie o pH 2,7 (około, oczywiście).
Aby obniżyć pH można użyć kwasku cytrynowego dostępnego w każdym spożywczym. Aby zmierzyć pH używamy pasków wskaźnikowych przez internet bez problemu.
Woda po takim gotowaniu zawiera muscymol i można ją pić w celu uzyskania efektów psychodelicznych. Grzybki można zjeść. Są prawie całkowicie pozbawione substancji szkodliwych.
A skąd ten pomysł? Co chciałbyś spróbować osiągnąć?
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
