Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
W moim przypadku jakąkolwiek dawka kończy się pobudzeniem i brakiem snu na przynajmniej 16h, problem w tym,że nie pobudza fizycznie i organizm po takim braku snu zaczyna zdychać,a i tak NIE DA się zasnąć.
  • 95 / 8 / 0
Weekendowa przygoda z benzą uświadomiła mi, że nie powinnam sie tego juz tykać. Takiego czegos nigdy nie przeżyłam i od soboty rano, az do po południa w poniedziałek (czyli dzisiaj) jest kurwa ciężko. Jestem wyprana z sił fizycznych tak bardzo, ze chyba nawet sie zaczyna rozwijac mi przeziębienie. Czuje sie tak paskudnie przygnebiona, az zaczne znowu brac setraline regularnie. Wiem, problemy z psychiką, choroba mojego dziadka i zmartwienie rodzicow sytuacja finansową koszmarnie sie odbilo na mojej fazie na benzydaminie

Cała faze przezylam w nocy i caly czas slyszalam jakby moi bliscy gadali o zlych rzeczach. Totalny syf

Gdybym sie nie zmusila do spania to nie wiem czy te 40 godzin bez snu zamieniłoby sie wiecej i co by sie ze mna stało

Pamiętajcie, jak macie slaba psyche i ciezka sytuacje zyciowa to nie bawcie sie w tego dysocjanta
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 515 / 110 / 7
To nawet nie jest dysocjant tylko deliriant nie wiem czemu na forum jest w kategorii dysocjanty ale trochę szkodliwa jest ta błędna kategoryzacja bo jakiś fan DXM czy kety może się zasugerować i zrobić sobie kuku
  • 1 / / 0
Macie jakieś porady przed pierwszym zażyciem? I od jakiej dawki najlepiej zacząć? I czy lepiej samemu czy ze znajomymi?
  • 1484 / 90 / 2
Z 3 szaszet robiłem ekstrakcje, dobrze wyszło?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
action movie:gun:
  • 226 / 33 / 0
Słuchajcie, dobrze mi się wydaje, że jeśli benzydamina jest agonistą D1 to neuroleptyki powinny znosić jej działanie?

@stuk
dobrze
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.