Półsyntetyczna pochodna alkaloidów krasnodrzewu pospolitego.
Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
kokaina jest niesamowita, najlepiej wypić ze 2 piwka i dopiero zacząć zabawę. Nie bez powodu jest nazywana królową narkotyków!
  • 1 / / 0
Co mozecie poradzic zeby lagodnie zejsc po 3 dniach i nocach. Jak tylko prubuje przestawac to zaczynam wpadac chyba w panike bo serce przyspiesA potyka sie jak wezme nastepna dawke to sie wszysdtko uspokaja albo moja glowa sie uspokaja. Mam ju dosyc tego chce isc spac ale nie daje sie. Jak moge zalatwic na szybko bebzo. Podobno pomaga ja jestem ju tak zmeczony ze nawet prosta rozmowa przez telefon jest dziwna. Moze macie jakies dobre rady jakis prywatny lekarz czy cos.
  • 2 / / 0
Witajcie, czy selegilina lub memantyna może pomóc przy odstawce koko po dłuższym ciągu? Jeśli tak to jak?
  • 1 / / 0
19 września 2025Kokoj0int pisze:
Ostatnio przesadziłem. W dzień zrobiłem sobie parę kreseczek, było fajnie.
Około godziny 17 przestałem żeby do wieczora dojść do siebie, czułem się dziew je więc wypiłem parę piw. Po 6 piwach w dość szybkim tempie hamulce puściły, od 20 godziny do 1 w nocy poszło prawie 1g. Nos już nie mógł przyjmować to tarłem w dziąsła. Po statniej dawce żalem się potem, leżałem i lał się że mnie pot. Do 7 rano leżałem, trochę spałem takim polsnem ale co chwilę się budziłem. Od 7-8 zasnąłem do 13 i jak się obudziłem było już w miarę ok, trochę taki nie ogar ale do wieczora czułem się ok.

Chyba ostro przedawkowalem, wystraszyłem się swojego zachowania, braku jakikolwiek hamulcy. Uświadomiłem sobie że koks to nie zabawka.
koks to nie zabawka i zazwyczaj jest taki moment przegięcia i pójścia w długą tj. posiadówkę gdzie siedzi się nad towarem popijając alkohol przez kilkadziesiąt godzin. Nie zdarzały mi się ciągi po kilka dni ale czasami leciałem na ostro - przykładowo po spożyciu około 5g czystej (przebadanej i wymytej acetonem) kokainy we dwójkę i wypiciu mniej więcej 3l whisky (doskonale pasuje do kokainy) w ciągu około 36h osłabiony byłem chyba z 3 dni.

Co ciekawe wkręciłem się w temat grubo po czterdziestce i dopiero jak rzuciłem to zdałem sobie sprawę ile to mi czasu zabrało i jaki kokaina miała wpływ na kondycję i jasność myślenia. 3 lata zleciały jak z bicza strzelił. U mnie zawsze szła koka w połączeniu z alkoholem. Nigdy nie zawaliłem pracy i zawsze byłem obecny w firmie ale spożywanie grama co drugi-trzeci dzień w połączeniu z zazwyczaj 0,7 l whisky nie wpływało dobrze na klarowność a przede wszystkim na szybkość myślenia. Widzę to dopiero jak odstawiłem towar na ponad pół roku. Degradacja postępuje krok po kroku przez co jest tak podstępna.

Niemniej jednak - po problemach z nadciśnieniem - chcę wrócić do koksu. Brakuje mi tego. Może nie z taką intensywnością jak kiedyś ale jednak - kilka kresek co jakiś czas bym przyjął. I mówi to facet przed pięćdziesiątką ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!