Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
@michodd na razie nic się nie posunęło do przodu z prawkiem. Cały czas zatrzymane.
  • 1 / / 0
Temat trochę stary, ale szukam pilnie odpowiedzi na moje pytanie.
Zostałem zatrzymany 3 miesiące temu za posiadanie nie wielkiej ilości palenia [było to [0.7g, jak dobrze pamiętam] dalej czasem mam ochotę zapalić chociaż sie boje, i dlatego też nie pale póki nie bede miał jasnej odpowiedzi. Czy po takiej sytuacji gdy oczywiście wzięli mnie na komendę spisali wszystkie dane, w raz z przesłuchaniem i założyli kartotekę, podczas prowadzenia pojazdu bede mial robione testy? Podczas zatrzymania byłem pasażerem, nie swojego samochodu. Boję sie, że zapale sobie i np. po jednym czycdwoch dniach zostanę zatrzymany i nawet bez żadnych podejrzeń zrobią mi narkotesty ze względu na sytuacje z sprzed miesięcy. Drugie pytanie jakby czasem sie okazało że zrobią mi te testy, to po jakim czasie najlepiej wsiadać za kółko po zapaleniu 1, 2 dni czy może tydzień lub dwa ?
  • 197 / 30 / 0
zalezy jakie testy robia, ale jak na sline ( prawdopodobnie ) to po 3 dniach mozesz jezdzic jak palisz sporadycznie
dawka czyni truciznę
ODPOWIEDZ
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.