Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Islandia ma to do siebie że ma
Bardzo ubogą glebę a więc szukać musisz tam gdzie więcej azotu. Odchody owcze bądź regularnie ścinana trawa. Jeśli w pobliżu jest dużo mchu to znaczy że gleba jest kwasna i dyskwalifikuje lysice.
Byłem przedwczoraj na swojej miejscówce i od razu znalazłem łysiczke lancetowatą - ucieszyłem sie, pomyślałem że pewnie będzie ich caly wysyp i uzbieram z 5g suszonych na spokojnie. A tu taki zonk - ta pierwsza łysiczka którą znalazłem okazała się ostatnią. Połaziłem z 40 min po łące i kompletnie nic już więcej nie znalazłem. Drugi raz w życiu mam taką sytuacje żeby tylko jedną sztuke znaleźć.
Była ona dorodna, duża, zdrowa. Piękna idealna łysiczka i az dziw bierze że nie bylo ich więcej. Może ktoś wyzbierał ale wątpie, bo to nie jest totalne zadupie zadupia.
Na oko to baba umarła. Polska rozciąga się od morza po góry - to dość istotny aspekt okresu wegetacji. U mnie - stolica - jest dobrze, a będzie tylko lepiej, tak do pierwszych śniegów. Oczywiście ktoś mi powiedział, bo ja nie biorę się za nielegale. Nie wiem jak w innych częściach naszego kraju, bo mi nikt nie powiedział.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.