Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 515 / 15 / 0
Warto tego próbować jak ssri, sari, snri nie daly oczekiwanej poprawy?
depresja, nerwica lękowa, natłok mysli, anhedonia, malo energii i checi do dzialania
nie pogorszy anhedonii i nie zamuli bardziej?
jestem na baclofenie i propanololu. 75mg pregi na spanie.
  • 1478 / 90 / 2
@kwasiarz Ogólnie to tak, bo stymuluje, efotyzuje na osobach czystych od opio dragów w dawce 5 rozgryzionych tabletek działa od razu.Ziomka poczęstowałem na nocnej po 5 tab rozgryzionych i od razu czuł psychoktywne działanie.Sprzedaja jako notropwy środek i go banują oraz wciągają na listę substacji kontrolowanych w USA to widać działanie.Jedyny mankament to słaba forma chemiczna leku.
action movie:gun:
  • 1478 / 90 / 2
Od razu mi jest po niej lepiej, będzie kupowane, ale w prochu i w prawilnej chemicznej formie.Z pręgą wyśmienicie chodzi, ale na razie syntetyczną marihuanę kupiłem to czekam na hajs.Po noce na amfetaminie od razu zmniejsza zjazd i w trakcie jak dorzucałem pomagało na lęki.
  • 3 / / 0
Nie wiem jakim cudem ale mam po niej poważny problem z erekcją, trochę też mniejsze libido. Dawka typowa czyli 12,5 mg 3x. Podobny efekt jak przy SSRI. Biorę dopiero 7 dzień. Brać jeszcze i czekać aż przejdzie czy nie ma sensu?
  • 1478 / 90 / 2
@Ajran Ja miałem wczoraj koszmary i uczucie jakby ktoś usiadł mi na koniu po zjedzeniu 90 tab e 3 dni.Po co bierzesz ten zacny lek?
  • 3 / / 0
@stuk GAD, epizody depresyjne, regeneracja mózgu po przewlekłym stresie. Ale chyba go pierdolę, nie lubię być wykastrowany.
  • 81 / 8 / 0
Znów wpadło 9 paczek Coaxilu podrożał. Do tych co się zawiedli:
10 - 20 tabletek młotkiem na proch i pod język potem popić, ewentualnie pogryźć tabletki. Vlaua
  • 34 / 3 / 0
Byłem kiedyś uzależniony od opio. Jednak zmniejszam dawki baclo i zacząłem brać tianeptyne 25mg 3 razy dziennie
Bardzo pomaga, jestem zaskoczony
Pomimo tego że mam jej jakąś tam większą ilość, udaje mi sie panować nad tym żeby brać tylko tyle
Czy ta dawka którą napisałem nadal jest lecznicza? Bardzo przyjemnie sie czuje i o dziwo po iluś tam dniach nie czuje wzrostu tolerancji
Nie chce już brać opio rekreacyjnie, to mi wystarcza w zupełności
Jak tianeptyna wpływa na hormony?
Czy odstawić będe mógł ją z dnia na dzień po np 4 tygodniach zażywania?
Czy depresja poopiatowa powróci jakoś ze zwiększoną siłą?
I czy ona jakoś regeneruje mózg bo z tego co wiem ma też właściwości nootropowe
  • 213 / 75 / 0
@PowaznyRozwazny3322 to zależy jak zdefiniujemy dawkę leczniczą. Generalnie antydepy wszelakie niczego nie leczą, to typowe celowanie w objawy czyt. zasypywanie gówna piachem. Jeśli masz na myśli to, czy takie coś zaordynowałby lekarz to tak - chociaż zazwyczaj przy braku odpowiedzi na standardowe dawkowanie 3x1 pewnie byłaby zmiana na coś innego, SSRI/SNRI etc. Ale idąc na wizytę i twierdząc wprost, że tianeptyna w tej dawce Ci pomaga raczej nie byłoby większych oporów przed kontynuowaniem leczenia ze strony magika.

Jednak czy takie stosowanie tej substancji nie wywoła zależności fizycznej tego nie byłbym taki pewny. U osób które już doświadczyły objawów odstawiennych po opio nie trzeba dużo, żeby organizm się przyzwyczaił. Ja bym radził uważnie się przyglądać reakcji organizmu i co jakiś czas robić sobie "drug holiday", w myśl zasady "przezorny zawsze ubezpieczony".

Co do kwestii hormonów nie napiszę nic, bo nie mam takich informacji. Ale pewnie jak to przy innych opio, tzn prolaktyna w górę i testosteron w dół. Tylko przy takich dawkach raczej bym nad tym nie rozmyślał zbytnio, to wciąż microdosing jakby nie patrzeć.

Depresja poopiatowa może wrócić jak najbardziej, ta suka tak łatwo nie odpuszcza. Ale możesz próbować łagodnie schodzić z dawki i nie powinno być tragedii.

Owszem, tianeptyna ma udowodnione działanie neuroprotekcyjne i neuroregeneracyjne. Czytałem kiedyś o niej ciekawy artykuł w necie, ale niestety nie pamiętam namiarów. Wiem natomiast że jeśli poszperasz w anglojęzycznych zasobach internetu to na pewno coś znajdziesz.
  • 2057 / 243 / 0
@PowaznyRozwazny3322 Ta dawka jest spora, po 25mg jednorazowo czuć działanie opioidowe. Jest ono zazwyczaj subtelne, ale czasami może być wyraźniejsze. Lek działa na takiej zasadzie jak narkotyki, poprawia samopoczucie od razu i działa krótko. Dodatkowo reguluje glutaminian, w pewnych sytuacjach to działanie jest wskazane. W sytuacjach takich jak przewlekły silny stres, to oczywiste. Ale też w sytuacji przebodźcowania pojedyncza dawka przywraca do równowagi. Neuroprotekcyjnie działa, kiedy neuroprotekcja jest potrzebna. Warto mieć na uwadze, ze substancje działające neuroprotekcyjnie nie mają dobroczynnych własciwości u osób, które neuroprotekcji nie potrzebują. Pytanie czy Ty potrzebujesz. Tolerancja na lek się pojawi, ale 25mg powinno działać zawsze, choc oczywiście słabiej. Tianeptyna ma okres półtrwania około 2,5h dlatego układy zdążą odpocząć od leku przed kolejna dawką i znów na nią zareagują. Warto być swiadomym, ze tianeptyna poprawia samopoczucie, ale szybko zaczyna czegoś brakować, takie subtelne, niewygodne uczucie. Czegoś się szuka wtedy, bodźców, jedzenia, czegoś co da przyjemność. Tiana nie jest taka cudowna i bezkosztowa.

U Ciebie widzę jeden potencjalny problem. Tianeptyna jest lekiem, który można lubić. Bo to opio, po prostu lubi się ten lek, jeśli on odpowiednio działa oczywiście. Tianeptyna powoduje przywiązanie. Człowiek ma ochotę na swoją chwilę przyjemności. Pewnie dlatego stosuje sie zazwyczaj 12,5mg jednorazowo, żeby nie wywołać działania, które jest jednoznacznie oceniane jako przyjemne i które jest jednoznacznie wynikiem zażycia leku. Mówiąc wprost, Twój schemat to uzależniający schemat zażywania leku. Proponuje redukcję, jeśli jesteś przywiązany do działania leku w dawce 25mg, spróbuj taką dawkę zażywać raz dziennie. Jeśli potrzebujesz więcej dawek ze względu na działanie terapeutyczne, pozostałe dawki mozesz zamienic na 12,5mg. Najlepiej jakbyś całkowicie zrezygnowal z dawki 25mg. 12,5mg jest bezpieczne, 25mg już nie. Te 25mg może byc problematyczne, moze długo z Toba zostać. To niby nic wielkiego, działanie jest subtelne, można prowadzic auto i robic skomplikowane rzeczy, do tego człowiek sie nie zmienia tak by ktokolwiek to zauważył. Szkód zdrowotnych tez być nie powinno. Ale przywiązanie do leku jest bardzo prawdopodobne. Co do objawów odstawienia, przy zażywaniu 3x dzienne są prawdopodobne, ale pewności nie mam. Przy zażywaniu 1x dziennie, nie ma żadnych objawów, nawet ze strony psychiki. Co do dawek natomiast, mój znajomy jak komuś pisze tianeptynę, daje nieraz 4-5 tabletek dziennie, ale pojedyncza dawka to 1 tabletka. Niektórym pisze 2 tylko, a niektórym nawet 5, 5x dziennie po 1
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.