Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 33 / 3 / 0
@tosieniedzieje Bezsensu jest jedzenie takich dawek codziennie. Nawet jak chcesz to typowo „ćpać” to lepiej zmniejszać z 1500mg na 900mg, potem na 600mg, i potem na 450, 300, i potem ewentualnie jak chcesz dzialanie rozrywkowe to dokladac po 150mg . Na skutki zmniejszenia dawek dodać fenibut z rana, a na wieczór akineton.
To praktycznie całkowicie niweluje skutki zmniejszania dawek/odstawienia
  • 799 / 452 / 0
Ja stosuję małe dawki ketaminy, żeby schodzić z pregabaliny. Też niweluje skutki bez żadnego damage.
A czy bezsensu? Nie wiem, czuje mocny efekt antydepresyjny. Chcę się żyć.
  • 40 / 3 / 0
Mam identyczny problem. Staram się zapisywać swoje sukcesy i porażki. Jeszcze w lipcu stosowałem dawki do 300mg na dobę. W sierpniu wyskoczyłem na dawki 1500mg i bardzo silne miałem odczucia skutków odstawionych.

W wrześniu znów zabrałem się za siebie i już jestem na dawce 1000mg i redukuję...

Mam problem bo tylko od jednego lekarza mam recepty na pregabaline. Muszę więc zmieścić się w limicie inaczej zwyczajnie braknie mi leku.

Również nerek nie chcę zatruć. Trudno jest gdy pregabalina działa tak magicznie - nie pije, rzuciłem nikotynę a pregabaliny rzucić nie umiem bo kocham to coś co daje...
  • 799 / 452 / 0
Trzeba kombinować.
Ja do jednego psychiatry chodzę prywatnie co trzy miesiące wizyta i recepty plus zawsze proszę o więcej pregabaliny, bo wale kit że pomaga mi na bezsenność.
Do tego drugi psychiatra na NFZ również co trzy miesiące.
Jakby tego było mało to receptomaty, mam podkładkę więc zawsze wypisują 300mg paczkę.
  • 156 / 21 / 0
Co Wy widzicie w tej pregabalinie. Dla mnie to nie posiada żadnych wartości rekreacyjnych. Prędzej benzo.
  • 799 / 452 / 0
Głupie pytanie, bo działanie substancji jest subiektywne i zależy od predyspozycji. To, ze na ciebie słabo działa nie znaczy ze na innych działa tak samo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.