Roślina z rodzaju Nicotiana, jak również preparaty pochodzące z jej przeróbki.
Więcej informacji: Tytoń w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2042 / 242 / 0
@mj2086 właśnie kiedyś też nie czułem, przykładowo w ośrodku jak zaczynałem ze sportem. Potrafiłem jeździć na rowerze treningowym 2,5h, pot spływał konkretnie, a ponwszystkim myślałem "to tak chujowo działają endorfiny? To nie ma podjazdu do np. morfiny". Z czasem zacząłem jednak haj odczuwać, taki speedball w wersji naturalnej. Teraz jak go poczuję to myślę "wow, ja pierdolę", taki wystrzał to jest
  • 774 / 118 / 0
2,5h na rowerku to przesada, w tym czasie mógłbys przejechać 50 km i zwiedzić piękne polskie lasy i wsie, a poza tym jeszcze sobie pozapierdalasz na rowerku jak się ziści black mirror i 95% straci robotę a jedyne co zostanie pseudopożytecznego to nieskończone pedałowanie na treningówce, tylko nie wiadomo czy po energie kinetyczną zamieniana na prąd czy też bardziej utrzymanie status quo i zmęczenie potencjalnych buntowników
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 2042 / 242 / 0
@mj2086 ale to było w ośrodku, nie mogłem tak sobie pojechać. Jak później miałem uprawnienia by wychodzić, organizowałem całodzienne wyprawy w soboty.

Żeby już całkiem nie było offtopu, nikotyna współgra z myśleniem, pobudza myśli. Niby nie czuc jak działa, ale jak wejdziemy w satysfakcjonujacy proces myślowy, nikotyna go rozkręci tak, ze można osiągać stany wręcz euforyczne. Akyualnie pale z przerwami, kilka razy w roku rzucam i wracam. Jak wracam do palenia, zauważam wyraźny efekt przeciwdepresyjny i pobudzajacy. Efekt przeciwdepresyjny utrzymuje sie do 2 tygodni, potem pale bo jestem na nowo uzależniony. A w sytuacji trudnej, tytoń daje dystans. Jak coś mnie mocno dotyka i traktuję to osobiście, po tytoniu łatwiej złapać dystans, taka zasłona dymna.

No ale nie współgra ze sportem. Uszkodzenie płuc trochę zajmuje, ale palenie powoduje ciągłe podrażnienie dróg oddechowych. Wtedy wysiłek jest trudniejszy, nie chce się, trzeba bardziej ze sobą walczyć. Wystarczy przestać palić i w ciągu kilku dni różnica jest zauważalna. A w drugą stronę jest zauważalna juz od pierwszego papierosa.

I jeszcze, tytoń uważany jest za roślinę uziemiajacą. Zauważyłem, że nikotyna jest racjonalna. Daje też wspomniany wyżej dystans, czyli racjonalna jest. Zauważyłem tez, że jak jestem na imprezie np. rave i nie palę szlugów, łatwiej mi osiągać stany niezwykłej radości podczas tańca. Gdy palę jest to czasem w ogóle niemożliwe. Tak jakby tytoń faktycznie sprowadzał na ziemię
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).