Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1948 / 316 / 0
Znam się z kodą od dobrych 10 lat. Z czego przez 9 lat było to ok 5 zarzuceń. Ale wtedy pamiętam wrzucałem dużo (2 paczki duże, 0 tol) i piłem jakieś 2 dębowe. Od jakiegoś roku zarzucałem częściej 2-3 razy w tyg nawet. Ale dzięki temu wątkowi, uważałem żeby się nie wjebać/zaszkodzić zdrowiu na ile mogłem (dzięki Kamel i mądrzy ludzie typu @jacok. Np. max dawka to 1 mała paka z 2-3 dni minimalnym odstępem. Zawsze klepało, nie że nody ale mocno. Pomimo że dawki brałem małe, nie mixowałem z niczym masakrycznym typu energetyki/piwa przez conajmniej dzień od kody więc raczej będę żyć.

Do kodeiny powracać nie zamierzam. Jak zejdę z SSRI może postaram się ogarnąć tramadol. Btw na 10mg paroksetyny dawki do 300 tramadolu (krople) to i tak niebezpieczne? Biorę od 2-3 dni, po ok tygodniowej przerwie i nieregularnym braniu.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 13 / 1 / 0
@yoshi420 odpuść sobie te zabawy, plz. Z boku patrząc: "zarzucałem sobie kodę, od roku częściej, teraz myślę przejść na tramal.." Typowa droga opiowraka, zawróć póki możesz, plz. Mi tak zleciało parę lat a teraz siedzę na buprze czekając w kolejce na metadon :| Także sugeruję odwrócić się na pięcie i odpuścić te zabawy, serio. Pozdrawiam serdecznie :}
"Kiedy można przestać - nie chce się, gdy się chce - nie można.. życiowa zagadka"
  • 356 / 96 / 0
ale tramadol to jest gowno nie opioid, chyba ze chcesz miec usprawiedliwienie dla dojadania benzo i zludne poczucie ze lecisz na substancji malego kalibru.

ryzyko padaczki, potwierdzona kardiotoksycznosc a tego co najlepsze w opioidach i tak nie zapewnia. no ale co kto lubi.
  • 81 / 8 / 0
Czytałem tą historię wiele razy jak można się tak zniszczyć wrzucać na "kichy" suflogowno i wódkę.
Przecież wiecie jak środowisko nazywa zjadaczy thio. Kinder ćpuny,bo nie potrafią sobię sami złatać lepszego tematu i kontaktów.Dlatego łażą po aptekach.
  • 2041 / 242 / 0
@EscapeFromDeadIsland czasem kodeina to świadomy wybór. Daje to o co chodzi w opio, a jest mniej mniej destrukcyjna niż walenie "lepszego tematu". Uzależnia przekurewnie, ale łatwiej o redukcję szkód niż przy H. Osobnym tematem dla tych co zarzucają jest sulfo, wypadałoby coś tutaj wymyślić. Wysilić się odrobinę. Dużo osób ma jednak wyjebane, tak jak helupiarze mają wyjebane na HCV. To normalne jeśli ktoś juz sięga po twarde narkotyki, twarde dragi nie pojawiaja sie w życiu przypadkiem
  • 81 / 8 / 0
Są inne sposoby filtracja Antka czy Efferalganu od biedy te ziołowe z kodeiną mi właśnie chodzi o zjadaczy suflo. @gazyfikacja plazmy
  • 2041 / 242 / 0
@EscapeFromDeadIsland efferalgan odradzam, używałem go przez chwilę. Antek, N+ i Neo są droższe, więcej też latania po aptekach, ale warto zamieniać. Tak jak warto trzymać się mniejszych dawek. Nawet jeśli czuc niedosyt, bilans korzyści jest na plus. Thio pewnie da się wyekstrahować używając węglanu sodu (bezpieczny w odróżnieniu od NaOH) i rozpuszczalnika organicznego. Potem osuszyć i sprowadzić do r-ru wodnego jakimkolwiek kwasem spożywczym. Można też inaczej, ale tak jest dobrze. Jak ktoś się zainteresuje, wybierze sobie metodę. Można robić kilka paczek na raz, a czysta koda wymaga niższego dawkowania niż thio. Miałem kiedyś czystą kodę w tabletkach, thio nie ma podjazdu wcale. W teorii tak to wygląda, ze można sobie wyekstrahować kode z thio inwestując 1-2h swojego czasu raz na 5 dni przykładowo, w praktyce tego nie sprawdzałem. Teraz bym to sprawdził, ale nie ćpam. Jak ktoś ćpa, warto popróbować. Jak ktoś potrafi upiec ciasto z przepisu, zrobi też to.
26 maja 2025groger pisze:
@yoshi420 odpuść sobie te zabawy [...] a teraz siedzę na buprze czekając w kolejce na metadon
Warto zaznaczyć, że czekanie na buprze, albo bycie na metadonie, to nie jest milutkie grzanie. Efektu opio nie czuć wcale, albo czuć tylko leciutkie działanie na początku. Te substytuty oznaczają pożegnanie z hajem. To jakby ktoś grzejąc kodę aspirował do darmowych opioidów. Nie będzie lepszej bomby, łatwiej za to ogarnąć skutki nałogu
  • 891 / 212 / 0
18 września 2025EscapeFromDeadIsland pisze:
Są inne sposoby filtracja Antka czy Efferalganu od biedy te ziołowe z kodeiną mi właśnie chodzi o zjadaczy suflo. @gazyfikacja plazmy
Nie każdy opiaciarz wali wódkę. Ja wręcz odradzam.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).