Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12587 / 2437 / 0
To, że uprawiają outdoor, w żaden sposób nie wyjaśnia braku zapachu i tego badziewnego wyglądu, jakby to rosło gdzieś w cieniu za pokrzywą pod Suwałkami. Ale też widziałem całkiem niezłe topy od s-lab (Mango), tylko oczywiście suche jak wiór, bure w kolorze i praktycznie bez zapachu.
Swoją drogą, to apteki pozwalają obejrzeć temat przed zakupem, że ktoś doradza sprawdzanie?
  • 67 / 9 / 0
Macie jakieś doświadczenia z suszem Synoptis Pharma? Dobra jakość?
adhibe rationem difficultatibus
  • 778 / 142 / 0
ten Mac1 topy ładne, dobre trimmowanie ale kolor przesuszony. zioło powinno być zielone a nie jasno-brązowe, przypuszczam. że dlatego nie zachwyca mocą.
Trafiałem dobre s-laby, headband był kozacki mimo słabego wyglądu. Ogólnie s-lab 19% to były słabe partie, s-lab 22% był już całkiem dobry
  • 12587 / 2437 / 0
Taki bury / wyblakły kolor zwykle pojawia się po dłuższym czasie więc te topy raczej do najświeższych nie należą. Co nie znaczy, że samo zioło z takim kolorem nie może być dobre.
Zbiór ewoluuje z czasem i zmienia się jego kolor, gładkość i działanie. Świeże jest najbardziej euforyczne i najbardziej wyraziste, ale niezbyt przyjemne w konsumpcji. Po 2 latach to już właściwie głównie środek nasenny.
  • 1945 / 316 / 0
wczorajvisitorQ pisze:
ten Mac1 topy ładne, dobre trimmowanie ale kolor przesuszony. zioło powinno być zielone a nie jasno-brązowe, przypuszczam. że dlatego nie zachwyca mocą.
Trafiałem dobre s-laby, headband był kozacki mimo słabego wyglądu. Ogólnie s-lab 19% to były słabe partie, s-lab 22% był już całkiem dobry
Kolor nie oznacza mocy palenia, gosciu stare urban legend nadziales sie dawno i wierzysz po dzis dzien lmao

Mac1 od 420 wlasnie mialem napisac ze zabija moca. Kolor bardzo jasno zielony:)
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 778 / 142 / 0
Jakie urban legends, ja to piszę wszystko z własnego doświadczenia. Oczywiście, że kolor suszu ma znaczenie. Nie ma znaczenia za to wielkość topów co się tak wszyscy podniecają jak dzieci.
Jak zioło jest stare albo przesuszone to zmienia kolor aż do ciemnobrązowego. Nie traci mocy ale działanie się zmienia. Ten Mac1 ze zdjęcia ma brązowy kolor, nie wiem czy to wina oświetlenia czy czegoś innego. Poniżej zdjęcie suszu w ładnych kolorach, ma dobry smak i moc. Jak widać topy wcale nie muszą być duże żeby były dobre.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 14 / 1 / 0
Paliłem susze które naturalnie były tak ciemne że praktycznie wpadały w czerń a również i paliłem odmiany bardzo jasne, te ciemniejsze odmiany zazwyczaj były w stronę indici a susze jasne zazwyczaj były w stronę sativy, czy kolor ma znaczenie? Według mnie nie, chyba że mowa o suszu zbrązowiałym od starości.

Co do wielkości topów to różnica między popcornem zebranym z dołu rośliny a z szczytem jest ogromna zarówno w mocy smaku jak i zapachu.
  • 778 / 142 / 0
Serio??? W medycznej duże topy mają lepszy smak i moc, a małe topy są bardzo słabe? To w takim razie to nie jest medyczna, ktoś was oszukuje.
  • 12587 / 2437 / 0
Wczoraj widziałem jakiś materiał właśnie na temat tzw. popcornów, czyli topów z niższych partii. Poza tym, że są mniejsze, mniej zbite, wykazują niemal dokładnie taki sam procent THC i innych, jak te główne.
Gdyby było inaczej, żadna partia medycznej nie spełniałaby deklarowanego stężenia, bo są tam zarówno grube topy, jak i maleńkie.
  • 67 / 9 / 0
Sourdough 29% w całości składa się z takich małych bobków po ~0.1g, max. 0.2g.

Nie uważam też, żeby ktokolwiek był w stanie organoleptycznie stwierdzić czy zapalił topka ze szczytu czy z dołu rośliny. Wg mnie to głupie gadanie
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.