Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 234 / 39 / 0
To chyba nie jest ephedra, brakuje tych charakterystycznych międzywęźli
  • 2713 / 583 / 0
Sorry, nie mogę już edytować tamtego posta, pisałem tamto na nieogarze mocnym.
To raczej skrzyp gałęzisty albo pstry, przydałoby się ostre zdjęcie z bliska; a jeśli to ephedra no to już napisałem jaka.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 10 / / 0
to napewno nie jest skrzyp gałęzisty ani pstry to jest roślina wieloletnia która ma gruba łodygę z korą jutro postaram się zrobić nowe zdjęcia i nabiera kolorów dopiero skoczyła się zima i ta roślina dobie zielenieje
  • 4 / 1 / 0
Nasiona też zawierają efedrynę?
  • 1 / / 0
Ktoś uprawia dalej te roślinę? interesuje mnie sens jej hodowli
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.