Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 237 / 15 / 0
Witam mam problem bo w niemczech dostalem ataków paliłem e papierosy, na początku lęki i odrealnienia ze sie bałem nie wiedziałem co jest, później zwidy, zjechałem do polski to bez przerwy pod oknem siedze i kminie ze mnie obgadują, ;[ dostałem ketrel ale to robi ze mnie warzywko wiec odstawiłem generalnie jakis czas było ok az znowu nie zapalilem pare razy e papierosa bo juz wracałem do normalnosci,a tu myk znowu derealizacja natłok myśli i wszyscy chca mnie wykończyć, jak to wygasić? nawet 10 lat temu po amfetaminie nie miałem takich jazd jak teraz, a kupowałem sobie te e pety w niemczech zeby palic i zabic czas,a zryły mi mózg. czy jest substancja co działa odwrotnie jak nikotyna? nie wiem zeby odwrócic jej działanie na mózg? może nikotyna aktywuje odpowiednie sciezki w w odpowiedni sposób mózgu odpowiedzialne za te chorobę?
"Niejednemu tu psychiatra jestem pewien nie pomoże,"
  • 21 / / 0
Hmm nie słyszałem o tym. W każdym bądź razie, moim zdaniem, najrozsądniejszą opcją będzie dla ciebie (nie jestem lekarzem, mówie ze swojego doświadczenia, idź koniecznie do dobrego psychiatry)
jest aripiprazol w dawce 10mg-działa dobrze przeciwpsychotycznie, i nie działa tak jak kwetiapina, poprostu jakby „reguluje” dopamine
Podobno dawki 15 mg i więcej, działają lepiej przeciwpsychotycznie ale są bardziej „zwarzywiające”(mówie o tym co czytałem, nie bierz tego za pewnik)
Czytałem że już przy 5 mg ludzie leczyli psychozy
Ja biore 10mg aripiprazolu i pomogło mi
Pamiętaj że jesteś bezpieczny, nie wchodź w analizowanie tych stanów (wiem to trudne, ale da sie)
Jakbyś miał jakieś pytania to służe pomocą, nie jesteś sam, jest niestety spora społeczność ludzi którzy mają większe lub mniejsze stany psychotyczne
Aripiprazol w przeciwieństwie do większości neuroleptyków, nie powoduje wzrostu poziomu prolaktyny, więc twój testosteron pozostanie taki jaki jest-uważam to za ogromną zalete tego leku
aripiprazol może u niektórych powodować akatyzje, często mija ona po jakimś czasie gdy sie organizm przyzwyczai, ale poproś lekarza o akineton, który doraźnie pomoże ci zwalczyć akatyzje
Pisz priv jakbyś potrzebował pomocy
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.