Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1442 / 90 / 2
@Noir143 Sprzedaż fenia jest nielegalna tak samo jak narkotyków i coraz więcej państw wprowadza go na listę substancji kontrolowanych jak Litwa czy włochy, natomiast posiadanie go w Polsce jest legalne jeszcze.Nie używaj ogólników typu dopalacze, czarny rynek, bo delegalizacja substancji to też patologizacja tej sfery życia.Mefedron na przykład robi Meksyk i simy, benzo, ale na przykład szkoda bardziej znanych substancji psychodelicznych RC.W Polsce jak się zrobi analog kofeiny nowy, to możesz pójść siedzieć za roprowadzanie RC.
action movie:gun:
  • 18 / 1 / 0
Masz rację, źle podszedłem do tematu i przede wszystkim post nie był zbytnio merytoryczny. Powinienem po prostu powiedzieć, że obecnie fenibut jest w Polsce legalny.
To, że nie wszędzie ma taki status to wiem, ale tak czy siak przydałoby się trochę przewertować temat, co zrobie na dniach, bo być może gdzieś po cichutku są wciskane ustawy na jego temat.

Oby nie.
  • 283 / 34 / 0
@Noir143 Jak uda Ci się coś ustalić to będziemy wdzięczni za podzielenie się wiedzą w tym temacie. Szkoda by było obudzić się z ręką w nocniku bez tej życiodajnej dla wielu substancji
  • 359 / 38 / 0
Jest tylko zakazany do sprzedaży jako suplement diety. Od czasu tej delegalizacji która miala miejsce jak dobrze pamiętam na początku roku 2024 jego jakość jest trefna i ciężko coś trafić dobrego.
cut. cut - wycięto nazwy handlowe i dane o źródłach

WARN. od podawania nazw i źródeł na forum istnieje osobny dział. niepotrzebnie się naprodukowałeś. lady
  • 1442 / 90 / 2
@FotherMucker Spokojnie jest f-fenibut i baklofen bez problemu do ogarnięcia.Ja znam vendora co ma dobre, z orginałem, jednak nie mogę niestety napisać.Są aktywne, tylko trzeba się rozeznać dobrze przed kupnem.Zresztą na Reddicie jest więcej analogów.Jakość też się wachała przed delegalem, ale ten delegal jest wątpilwy, bo to i tak podchodziło to pod sprzedaż nsp.Na rynku było tak, że dwa sorty były prawilne i reszta działała na skraju smyrania i szukaj tu szczęścia.Nie da się delegalizować czegoś co nielegalne, Sanepid chyba jak się nie mylę dał bana, bez wciągania na kontrolowane, a sprzedaż i tak szła przedtem bocznym torem.Sprzedawali jacyś vendorzy xyz głównie zagraniczni z zapatrzeniem w jakieś nowe farmaceutyki typu nowe sram-y.Większe sklepy i serwisy odżwkowe, sprzedażowe banowały i nie bawiły się w to.Nikt na pewno nie sprzedawał w stacjonarkach, bo dla rządu jesteś debilem co nawet sprzedaż energetyków musi być dla cb kontrolowana, pomijając fakt oczywistej grabieży.Po delegalizacji tej substancji na pewno 10000 osób mniej będzie umierać.Sk#rwysynski rząd KO z PiS co każdy to dla nich idiota.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2025 przez stuk, łącznie zmieniany 1 raz.
action movie:gun:
  • 35 / 15 / 0
Ma ktoś jakieś doświadczenia albo sprawdzone informacje na temat łączenia medikinetu z phenibutem. Na ile taki miks jest bezpieczny. Stosuję okazjonalnie phebibut a od niedawna zostało zdiagnozowane u mnie ADHD i dostałem receptę na medikinet CR.
  • 2679 / 564 / 0
Nie jest to zły mix, tylko uważaj żeby za bardzo Ci się nie spodobało, i fenibut w dawkach na lekkie działanie a nie wyjebanie z butów, wtedy może być kiepsko.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 283 / 34 / 0
dzisiajDorn1234 pisze:
Ma ktoś jakieś doświadczenia albo sprawdzone informacje na temat łączenia medikinetu z phenibutem. Na ile taki miks jest bezpieczny. Stosuję okazjonalnie phebibut a od niedawna zostało zdiagnozowane u mnie ADHD i dostałem receptę na medikinet CR.
Dokładnie u mnie ta sama historia, fenibut biorę już długo i ostatnio dostałem też medikinet na ADHD. Fajny mix, do pracy czy na wyjście mega się sprawdza. Obawiam się tylko, że po łączeniu tego jakiś czas sam medikinet może nie dawać oczekiwanych efektów skoro po mixie było tak dobrze to solo będzie czegoś brakowało.

To samo miałem z kratomem, na początku działanie solo - bajka. Po jakimś czasie stosowania z fenibutem (mega mix), sam kratom już praktycznie nie smyra. Z jednej strony to jakiś plus bo odechciało się codziennego stosowania kratomu skoro i tak praktycznie nie działał bez wsparcia fena.

Ogólnie rzecz biorąc fenibut to bardzo dobry podkład pod wiele substancji. Tyle, że później te substancje solo już mogą nie być zadowalające i zawsze będzie czegoś brakowało, więc trzeba ostrożnie i z tą świadomością.
  • 13 / / 0
@Dorn1234 Miks dojebany jak to gaba b wynalazki ze stimami.

Ale odradzam ciągi na fenibucie.
A jakbyś już musiał w ciąg wpaść to zamów sobie 4F-Fenibut, jest zajebisty, i chyba najmniej skutków ubocznych/odstawienia w porównaniu do baklofenu i zwykłego fenia.
tylko tam poczytaj o dawkowaniu bo jego sie bierze dużo mniej niż zwykłego
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.