Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
22 grudnia 2024Kratos1 pisze: @Vetulani44 u mnie reakcja paradoksalna, taka mocna zdarzyła się raz gdy zabrałem lorazepam żeby pozbyć się lęku i wtedy kiedy tabletka zaczęła działać lęk nabrał dużo większego nasilenia i czułem się jeszcze gorzej i zabrałem wtedy drugą tabletkę i druga tabletka zadziałała już tak jak należy i poczułem się lepiej.
Nie wiem co powinno się robić gdy wystąpi reakcja paradoksalna ale ja wtedy zabrałem drugą tabletkę i mi pomogła.
Jeszcze raz dzięki za pomoc :)
Edit:Zdarzyło się to przy dawce 1mg (jeden z pierwszych razów kiedy zabrałem lorazepam).*
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
@DobryWujas nie powiedziałbym, że klon jest na 2 miejscu jeśli chodzi o potencjał uzależniający. lorazepam przez intensywne i krótkie działanie potrafi bardzo ciągnąć do dorzutek nawet kilka razy dziennie.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
Ale do standardowej, już obniżonej dawki opiatowej i tak spowoduje blackout xD.
Mnie obecnie interesują te srarsze leki. Glutetymid, metyprylin, pirydytion (?) No i jeszcze jeden z ulubionych narkotyków samego Presleya. Etchlorwynol, ew Metylopentynol, lecz piszą coś o "wyjątkowo niskim indeksie terapeutycznym". Poza tym, ten pierwszy był z powodzenirm stosowany w medycynie. Czemu nikt nie próbował syntezy? Przecież to prościutkie.
22 sierpnia 2025Vetulani44 pisze: U mnie dalej występuje reakcja paradoksalna której nie idzie przewidzieć. Czasem wejdzie prawidłowo, czasem paradoksalnie.
@DobryWujas nie powiedziałbym, że klon jest na 2 miejscu jeśli chodzi o potencjał uzależniający. lorazepam przez intensywne i krótkie działanie potrafi bardzo ciągnąć do dorzutek nawet kilka razy dziennie.
Były tu osoby co twierdziły, że mają padaczkę, ale najczęściej po prostu nie byli go w stanie odstawić poniżej danej dawki bo biorąc go przez lata tą padaczkę po prostu nabyli. I próby odstawienia zwykle kończyły się napadami padaczkowymi na co lekarze byli często bezradni i pisali dalej klona.
Przykładem była pamiętam @Jamedris, która twierdziła, że ma padaczkę i musi do końca życia brać 2mg dziennie.
Okazało się jednak, że i klona w końcu odstawiła a po padaczce nie było śladu. Tak, że to takie często napady padaczkowe z odstawienia, nie wrodzone/nabyte przez osoby niebiorące wcześniej benzodiazepin.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.