Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 112 / 21 / 0
Bardzo niewyraźne zdjęcia, na pierwszy rzut oka to oksy 80 tylko ta osłonka pomarszczona trochę nie pasuje. Chyba że podróbka oksy
  • 1716 / 565 / 0
To chyba tak zdjęcie wyszło i zmarszczki od samarki wyglądają jakby były na piksie
  • 71 / 44 / 7
Ziomek w ramach kupna baki w Szwajcarii, dostał jakieś białe gówno. Wygląda jak proch, ale trochę się mieni w świetle latarki telefonowej. Konsystencja piasku kinetycznego - łatwo się kruszy i jest wilgotne. Rzekomo kokaina, ale jakoś kurwa nie chce mi się wierzyć w to, patrząc na ilość towaru jaką dostał. Zapach przypomina mi musztardę i nie mogę się doszukać tych aromatów migdałów/marcepanu. Ja ze stymulantami, nie miałem do czynienia i się nie znam.
IMG_20250809_162836.jpg
IMG_20250809_163009.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1716 / 565 / 0
Marcepan to chyba przy robieniu efedronu powinien być wyczuwalny, a nie w kokainie, która zawsze mi pachniała chrzanem i chyba powinna. Takie pytania nie mają sensu, to mogą być setki różnych rzeczy i nawet testami nieraz ciężko określić jeden konkretny związek. No ale cały ten wątek to jeden wielki żart tak czy siak, jeśli chodzi o proszki i kryształy.
  • 1331 / 337 / 13
@ermac107 mnie to jak zwykła feta wygląda ale weź może trochę na łyżce podgrzej i zobacz co się stanie
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 0 / / 0
@KrysztalowyChopak
@WladyslawWygiello
Sorki za niewyraźne zdjęcia, ciężko mi zrobić dobre zdjęcie czegoś tak małego moim telefonem.
Podsyłam garść zdjęć, które są chyba ciut lepsze. Zmarszczki nie są z samary tylko faktycznie są one na tabletce. Przepołowiłem też jedną tabletkę nożem i po chwili ostrożnego nacisku pękła na pół bez kruszenia się. Jest dosyć twarda. Po tym odkryłem że to chyba nie osłonka jest zmarszczona tylko cała tabsa taka jest. Może stało się tak przez niewłaściwe przechowywanie wcześniej, nie wiem. Z jednej połówki udało się zmyć tą osłonkę pod wodą - pod spodem zwykły biały kolor.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
  • 112 / 21 / 0
Jak dla mnie oxydolor na 95%. Też trafiały mi się tabsy które były jakby plastyczne. Jak średnio gorzkie to oxydolor. Na pył bym to zrobił zalał 2-4 ml wody i jeśli się nie rozpuści (zostanie dużo białej masy tabletkowej o bardzo małej frakcji) a przefiltrowany r-r będzie gorzki ładował bym iv oczywiście nie całą na raz . Ale np 1/4 czekasz czy coś poczujesz.
  • 0 / / 0
Zrobiłem tak jak pisałeś i wszystko się zgadzało (tj. rozpuszczanie poszło tak jak opisywałeś, smak był lekko gorzki). Jedna osoba z którą rozmawiałem też wskazywała na oksy.
Ale no, zażyłem tą jedną połówkę rozkruszoną i czułem niby taki czill i ciepło, najbardziej to chyba czułem że mam głowę "ciężką i w zawirowaniach" że tak powiem + senność. Po godzinie chyba zjadłem drugie pół i potem po paru godzinach dorzuciłem dwie ostatnie połówki w jakimś tam odstępie też niedługim.
Tylko nie czułem jakiś bardzo intensywnych doznań (w sensie na pewno też nie były subtelne ale daleko mi było do rozpływania się, oj bardzo daleko - nie mam doświadczenia z opioidami jak coś oprócz jakiegoś tam thiocodinu parę razy w życiu i raz tramal jedna tabletka). Może to było jednak coś innego lub jakaś mała zawartość? Biorę też wenlafaksynę i na necie jak sprawdzałem interakcje to pisało, że może osłabiać działanie oxy, ale tego dnia (wczoraj) specjalnie nie wziąłem właśnie z tego powodu.
  • 3189 / 373 / 0
Tabletki tak się czasem zachowują pod wpływem wilgoci z powietrza jak leżą wyciśnięte z blistra. Na drugi raz trzymajcie tabletki zawsze w blistrze jeśli jest taka możliwość.
  • 0 / / 0
Dziękuję za garść cennych informacji i mądre słowa. Ze wszystkim się zgadzam, rozumiem i byłem świadom ryzyka.
Jedna rzecz, którą w ogóle w tym wątku celowo pominąłem było to, że kontaktowałem się z vendorem - w pierwszej kolejności to zrobiłem, ten dał mi również znać, że prawdopodobnie jest to oksy, ale nie dostałem z różnych względów w 100% pewnej odpowiedzi - dlatego zapostowałem tutaj w poszukiwaniu pomocy (za którą serdecznie wam dziękuję). Pominąłem ten fakt, żeby nie narzucać tropów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.