Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, to mój pierwszy komentarz na tym forum, chciałbym podzielić się kilkoma moimi spostrzeżeniami, może komuś pomogą. Ja biorę depakine chrono (500 rano i 1000 wieczorem) od kilku lat w połączeniu z sertraliną (100mg). Uważam, że depakina jest dobrym lekiem, ale wiadomo, na każdego dany lek może trochę inaczej zadziałać. U mnie w dużym stopniu eliminuje fazy w CHaD i uspokaja mocno. Niestety ten efekt uspokojenia wiąże się z tym, że lek bardzo usypia, dlatego najlepiej miec pracę na jedną zmianę, w ciągu dnia nie obejdzie się bez kilku mocnych kaw i energetyków, ale coś za coś. Sen jest bardzo dobry, głęboki, aż rano ciężko się dobudzić czasami, w sytuacjach stresowych bardzo pomaga, czasami czuć ten efekt naćpania po tym leku, ale umysł jest bardzo jasny mimo wszystko. Nie polecam łączyc z alkoholem, bo to potem zaburza działanie na fazy CHaD. Generalnie to lek jest trochę takim zamulaczem, uspokajaczem, usypiaczem, ma się czasami wrażenie, że nie ma się po nim emocji, wszystko jest spłycone, ale to dlatego, że on nie pozwala popaść w doła za bardzo i nie pozwala na stan ekscytacji za bardzo, wszystko jest uśrednione, ale po ssri zwykłych też czasami ma się wrażenie że emocje są przytłumione
Co do działania na wątrobę to ja akurat bardzo dobrze toleruję depakine. Co do tycia to nie ma u mnie tragedii, włosy też nie wypadaja. Po innych lekach tez się tyje a tutaj nie było aż tak spektakularnej różnicy, bo zawsze byłem grubszy. Myślę, że jak ktoś ma wybór między stanami wynikającymi ze swojej choroby psychicznej a braniem leków to lepiej zażywać taki lek i jakoś to stabilizować
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2024 przez Arturo30, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 5792 / 1188 / 43
To dobry stabilizator nastroju. Solo nie działa.
Za to w połączeniu z dobrym antydepem bardzo pomaga.
Ja tam nie narzekam. Na mnie działa.
Biorę 600mg rano i 600 przed spaniem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 112 / 6 / 0
Od 5 dni przyjmuję ten lek w małej dawce 2x150mg. Celem jest redukcja benzodiazepin oraz leczenie zaburzeń lękowych.
Jednak przez te 5 dni czuje się jakbym dostał łopatą w łeb. Jestem otumaniony, odrealniony, mam mocno zaburzone funkcje poznawcze i z tego powodu nie jestem w stanie wyjść z domu. Jedynie dobrze śpie, ale boli mnie brzuch. Generalnie czuje się źle.
Z Waszego doświadczenia warto czekać i brać dalej? Ten efekt powinien minąć?
  • 2659 / 559 / 0
Raczej się nie poprawi
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 433 / 167 / 0
@Vetulani44 niekoniecznie. Brałam o wiele wyższą dawkę od @Brick, bo 800mg doba i jak początki były średnie, tak później brałam chyba z rok i bez problemu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.