...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 848 / 286 / 0
Memantyna plus bupropion to dobra opcja. Można dodać piracetam wystąpią problemy z funkcjami poznawczymi na miksie.
Serio wyłącza to parcie na papierosa. Jeśli się pali to już z własnej woli a nie z przymusu.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 8 / 1 / 0
Mnie do szlugów zniechęcały:
DXM (jak byłem młody i piękny, miałem okres jedzenia Akodynu namiętnie, pamiętam, że nie mogłem potem palić, bo bardzo mi fajki nie smakowały - nie wiem czy DXO nie jest przypadkiem antagonistą receptorów nikotynowych, pytanie tylko od jakiej dawki następuje ta blokada)
Naltrekson - jak byłem zmęczony wyniszczającym działaniem sulfogówna spożywanego w nadmiarze to zarzuciłem własnie Naltrekson + niezapomniany do teraz skręt po nim (ciąg na kodeinie +3 lata, >900 mg dwa razy dziennie), a jak zamykałem oczy to dosłownie widziałem fraktale niczym mocna jazda na jakiejś tryptaminie. W każdym razie potem przez jakiś czas rzeczywiście byłem czysty i pamiętam, że biorąc po 50 mg naltreksonu dziennie, nie chciało mi się palić.
Raczej odpuściłbym plastry/gumy/tabletki, bo to przecież nikotyna też, a tej nie chcemy, tak?
Mój dziadek rzucił po 40 latach palenia, rzucił z dnia na dzień. Nie wiem jak mu się to udało, bo nie pamiętam żeby miał konto tutaj lub łykał Acodin w nadmiarze.
Powodzenia! 🤞
  • 1 / / 0
Ogolnie to polecam nikotyne w saszetkach velo. Probowalem wszystkiego e papierosow, podgrzewacz. Zawsze wracalem do normalnego peta. Saszetki zalatwily sprawe
  • 1301 / 332 / 12
u mnie to poszło aż zbyt tendencyjnie; laska z którą się spotykam nie pali a w mojej pracy nie jest to mile widziane więc chuj bombki strzelił… imho te velo to padaka bo z prawdziwymi snusami nie mają wiele wspólnego, za chuja bym tego nie kupił no ale skoro rodają za darmo to czemu nie - na chwilę obecną zdążyłem już wydębić 2 opakowania i trzymam se w pustych opakowaniach drobne i tabletki %-D z kolei te gejowe chińskie bateryjki jakoś przestały do mnie przemawiać więc jaram w zasadzie tylko jak jestem porobiony albo mam kogo obsępić
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2 / / 0
U mnie tylko silna wola i 3 miesiące za mną, zobaczymy co dalej
  • 22 / / 0
Papierosy rzuciłem już od dawna. Pierwszym krokiem było zastopowanie palenia zamiennikiem którym były bazy nikotynowe na glikolu i glicerynie. Mają 18mg/ml i aplikowałem kilka kropel wprost do buzi. Trzeba wymieszać z śliną przed łyknieciem bo można dostać trzkawki po glikolu.

Baze nikotynową aplikowałem sobie ponad rok. W tym czasie nie paliłem nic.

W listopadzie 2024r bardzo się zdenerwowałem na nowe stawki akcyzy na liquid i bazy nikotynowe. Kupiłem w aptece lek o nazwie Tabex i zużyłem w sumie 1/3 spakowania i nie zażywam już nikotyny w rzędnej formie.

Głód nikotynowy utrzymuje się wiele miesięcy, nie czuję się już zaspokojenia i brakuje nikotyny. Trzeba się z tym pogodzić że czegoś będzie brak. Przychodzą smaki czasem ale nie wracam do nikotyny. Nie lubię palaczy bo zmuszają mnie do palenia biernego. Czuję się silniejszy po pokonaniu palenia.
  • 17 / 1 / 0
Myślicie że rzucenie palenie jeśli dalej zażywa się stymulanty byłoby możliwe? Mam już dość tego pierdzielenia się z e-papierosami i skutkami ubocznymi, często kaszle, boli mnie gardło albo język, przy aktywności fizycznej ledwo dycham i czasem jak się zapędzę to prawie się zatruwam nikotyną a potem jeszcze gorsze samopoczucie
Nie wiem jak się za to zabrać, mam strasznie słabą wolę ale może dałabym radę z jakimiś tabletkami typu desmoxan, tylko czy jest sens próbować kiedy jednocześnie wpierdalam coś przez co chce się bardziej palić xd
  • 258 / 56 / 0
Kiedyś ktoś wrzucał według jego wiedzy a miał spore doświadczenie. Rozwiązanie to Antagoniści rec NMDA.
Wiele roślin ma taką właściwość ale szczególnie skuteczne wydaje się a jakże rozwiązanie z apteki.
Są takie tabletki zawierające DXM ale można łatwo z tym polecieć w zupełnie innym kierunku recepta to trzymać się ściśle ustalonych dawek na moje oko 5 tabletek dziennie wystarczy. Po ich zastosowaniu i ciągłym paleniu z czasem chęć na fajka powinna słabnąć a później to już kwestia tego czy na prawdę chcemy rzucić czy tylko się oszukiwać i ulegać słabości sięgnięcia po nikotynę.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
ODPOWIEDZ
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.