Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 118 / 14 / 0
wczorajzduszonyszept pisze:
PILNE! Co wziąć jeśli czuje że mogę dostać drgawek.. proszę o szybką odpowiedź
Ile tego wzięłaś?
  • 87 / 3 / 0
Jak nie masz benzo, to może być też alkohol na szybko dwusetke, albo dwa powa 9%. Pregabalima chyba nie bo ponić może nasilać ryzyko drgawek(???). Najlepiej się położyć albo nawet zadzwonić na 112.
  • 25 / / 0
Jak bardzo się boisz znajdź kogoś kto będzie przy tobie ja na poltramowej padace straciłem świadomość przed nią i poszedłem do kibla i tam dostałem padaki i nieźle rozwaliłem sobie luk brwiowy generalnie lepiej mieć kogoś kto cię przypilnuje żebyś nie odwaliła czegoś groźnego
  • 584 / 81 / 0
Najlepiej sie ispokoic i nie popadac w panike, poszukac czegos o dzialaniu przeciwdrgawkowym lub zadzwonic po kogos. Nic strasznego ci nie bedzie als ja kiedys dostalem padaki i doszlo do zatrzymania odddchu
Jestem dość trudny.
  • 6 / / 0
wczorajzduszonyszept pisze:
PILNE! Co wziąć jeśli czuje że mogę dostać drgawek.. proszę o szybką odpowiedź
Halo, ziomeczku jak się czujesz?
Ogólnie to tramadol może wywołać nawet drgawki w normalnych dawkach, szczególnie jeśli: masz historię padaczki, zażywasz leki obniżające próg drgawkowy, masz zaburzenia elektrolitowe (np. z odwodnienia). Jeżeli masz przepisane przez lekarza Benzodiazepiny (np. diazepam, lorazepam, alprazolam) to podobno mogą zmniejszyć ryzyko drgawek, ale nie wolno ich mieszać z tramadolem.
  • 88 / 2 / 0
Hej, żyje. Byłam na SORze, zadzwoniłam na 112. Podali mi kroplówkę i wypuścili do domu z hydroksyzyna. Próbowałam lekarzowi (z Ukrainy) wyjaśnić, że bez diazepamu czy innego benzo będę musiała znowu dzwonić na pogotowie, ale nic to nie dało. Wzięłam 350 mg, ale równocześnie wciągałam bupropion donosowo.

Moją przygodę z Tramalem kończę. Od początku mi nie spasował, byłam zła że nie działa, dlatego dokładalam dawkę. Niestety żadnego benzo nie mam, a do tej pory roztrzęsiona jestem. Kasy na psychiatrę brak.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.