najdłuższy ciąg bez snu chyba miałem kiedyś jak nie spałem około 110 godzin czyli ponad 4,5 doby. Potem snu całe 3h i kolejne 60h bez snu. Masakra.
Najlepsze że nawet jak już stałem o tej 4 nad ranem w oknie i "szedłem spać" to zanim się do tego wyra wybrałem to i tak jeszcze przewegetowałem z jakieś parę godzin. Bardzo popierdolony stan
5g fuki i człowiek walił krecha za krechą ciągle przedłużając stan bycia warzywem, ponieważ umiejętność sensownego myślenia traci się już gdzieś po 2 dobie. Później to człowiek się jedynie fiksuje na jakiś drobnych psychozach, choć nawet fiksacją bym tego nie nazwał bo taki stan z myśleniem to nie ma zbyt wiele wspólnego.
Przy takim czasie bez snu to nawet psychodeliki wymiękają
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Zmeczenie glownie fizyczne, psychicznie bdb, zreszta hukniecie iv dawalo natychmiastowy clearhead, dociaganie kresek pod tym wzgledem wypadalo slabiej, Psychoz itp jako takich nie bylo, choc pod koniec calego sezonu - ktory poza tym epizodem trwal kilka mcy ale juz bez takich maratonow bez snu tylko normalnie gora 2 dni i cos odespac, powoli zaczynalo byc ciekawie :) Niemniej z pelna swiadomoscia ze to efekt wymeczenia i do opanowania. Material byl naprawde dobry, na obecne standardy powiedzialbym ze bardzo dobry, Na chujowej bym nawet nie chcial probowac. Zreszta IMO bardziej meczy kiepska sciera picowana kofeina, tzn zwala po duzych ilosciach kofeiny jest w moim odczuciu duzo gorsza.
Aha, szamka, nawadnianie, elektrolity moze nie za duzo, ale tez lecialy w trakcie, rzecz jasna.
A tak przy ketonach to nie wiecej jak przewaznie 2 doby, dluzej nie ma sensu nie ta funkcjonalnosc po prostu.
PS. A takie zrycie o jakim @jsc piszesz na koncu, to sie zdarzalo ale po 2-3 dobach na samej kawie i "wyzszej koniecznosci", bez stimow. tez nie jakies grube akcje, ot omamy sluchowe, jakies przewidzenia katem oka, troche derealizacji. dawalo sie nawet lubic ten stan, zwlaszcza ze po fakcie, stabilizowalo nastroj na dluzszy czas.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.