Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 33 / 1 / 0
@LeszekSmieszek a jeśli na kogoś rolki czy tam te relanium 5mg nie działa to co wtedy? Klonazepam?
  • 121 / 9 / 0
@humbleskillful

Na mnie też 5 mg diazepamu nie działa ale 10 mg diazepamu to jest jak 0,6mg mniej wiecej klona diazepam jest dobry do schodzenia z klonów ponieważ działa prawie tak samo i dlugo utrzymują się w organizmie. Ja np. Biorę teraz sam diazepam i czasem nasen to działania tego diazepamu za bardzo nie czuje ale nie mam mocnych skutków ubocznych po odstawieniu clona.
Zejdę do końca to zacznę stosować kratom. Próbowałem kilka dni temu mniejsze dawki kratomu czerwonego było wszystko git ale nie chce wszystkiego mieszać tym bardziej że stymulanty u mnie też się zdarzają i to prawie codziennie. Organizm i tak dostaje mocno po dupie.
Minimalizuje w malutkim stopniu szkody stosując duże dawki Wit c, alcar, witaminy b, magnez, potas, cytykoline, cynk ale to już inny temat.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.