Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
za kazdym razem gdy biore dawke nawet 25mg mam wymioty, jakies porady jak to zniwelowac ?
  • 21 / 3 / 0
Zależy jaki powód wymiotów. Generalnie jeśli masz delikatny żołądek to inhibitory pompy protonowej mogą pomóc. Ew. imbir w celu zniwelowania wymiotów lub metoklopramid.
  • 6 / / 0
Cześć, czy tygodniowy ciąg na 100mg baklofenu dziennie może spowodować uzależnienie fizyczne?
  • 4963 / 845 / 0
16 stycznia 2025TymekDymek pisze:
Baklofen to jedyny smyracz gaba po którym nie piłem alko i nie miałem ochoty nań, gdzie stosując inne substytuty chlałem ciągle — przy benzo najmocniej, przy GHB niewiele, ale też. Kiedyś tu była na forum jakaś akcja, że jakiś psychiatra się ustawiał z ćpunami na wizytę na kamerce, w zamian chyba dostawał dane z naszych postów do analizy, jakiś projekt, żeby po postach wstępnie móc diagnozować? Na oko 3 lata temu, może 4. Ktoś pamięta? Co się z tym projektem stało? Pamiętam, że prawie każdy narzekał, że jakieś zestawy leków z dupy, sam dostałem oprócz baklofenu metylofenidat, jakiś neuroleptyk i co najmniej dwie inne substancje, miałem oczywiście wszystko brać jednego dnia. Jakiś link?
Dj Gorzelanczyk

Z tego co wiem nabrudzil w papierach wielu osobom wpisujac im uzaleznienie w papiery .
Wypisywal koktaile z wielu lekow a potem zostawil pacjentow na lodzie z uzaleznieniem od takiego zestawu .
Moze cos pokrecilem to prosze o sprostowanie .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1873 / 189 / 0
05 kwietnia 2025Xaexon pisze:
Cześć, czy tygodniowy ciąg na 100mg baklofenu dziennie może spowodować uzależnienie fizyczne?
Zależy co ktoś może uważać za uzależnienie fizyczne. Generalnie nie powinny ci grozić tachykardie, zimne poty i odrealnienie, może jeden dzień coś a la przeziębienie. Zjazdy psychiczne z kolei potrafią być w moim odczuciu dosyć srogie, zwłaszcza dla tych co wcześniej jebali sobie GABA alkoholem, gieblem albo benzo

Bardzo nieprzyjemne uczuciu ścisku w środku połączonego z rozżaleniem i giga przygnębieniem. Polecam schodzić stopniowo
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 1332 / 492 / 0
06 kwietnia 2025ledzeppelin2 pisze:
16 stycznia 2025TymekDymek pisze:
Baklofen to jedyny smyracz gaba po którym nie piłem alko i nie miałem ochoty nań, gdzie stosując inne substytuty chlałem ciągle — przy benzo najmocniej, przy GHB niewiele, ale też. Kiedyś tu była na forum jakaś akcja, że jakiś psychiatra się ustawiał z ćpunami na wizytę na kamerce, w zamian chyba dostawał dane z naszych postów do analizy, jakiś projekt, żeby po postach wstępnie móc diagnozować? Na oko 3 lata temu, może 4. Ktoś pamięta? Co się z tym projektem stało? Pamiętam, że prawie każdy narzekał, że jakieś zestawy leków z dupy, sam dostałem oprócz baklofenu metylofenidat, jakiś neuroleptyk i co najmniej dwie inne substancje, miałem oczywiście wszystko brać jednego dnia. Jakiś link?
Dj Gorzelanczyk

Z tego co wiem nabrudzil w papierach wielu osobom wpisujac im uzaleznienie w papiery .
Wypisywal koktaile z wielu lekow a potem zostawil pacjentow na lodzie z uzaleznieniem od takiego zestawu .
Moze cos pokrecilem to prosze o sprostowanie .
Chodziło mi o temat, bo nie mogę znaleźć. Usuń nazwisko bo ja napisałem je nawet raz z cenzurą i moderator mnie upomniał i sam je wyciął. Swoją drogą jeśli ktoś ma do niego kontakt albo wie gdzie znajduje się ów temat gdzie się do niego zgłaszaliśmy proszę o PW.
  • 1332 / 492 / 0
06 kwietnia 2025LiquidStranger pisze:
05 kwietnia 2025Xaexon pisze:
Zależy co ktoś może uważać za uzależnienie fizyczne. Generalnie nie powinny ci grozić tachykardie, zimne poty i odrealnienie, może jeden dzień coś a la przeziębienie. Zjazdy psychiczne z kolei potrafią być w moim odczuciu dosyć srogie, zwłaszcza dla tych co wcześniej jebali sobie GABA alkoholem, gieblem albo benzo

Bardzo nieprzyjemne uczuciu ścisku w środku połączonego z rozżaleniem i giga przygnębieniem. Polecam schodzić stopniowo
Miewałem nagłe skurcze mięśni i upuszczanie przedmiotów w pracy po odstawieniu ciągu na takiej dawce, jeśli do tego pijesz to może być nieciekawie, ale tragedii raczej nie będzie. Wrzuć krople walerianowe dla pewności w małej ilości albo ostatniego dnia dorzuc 1/4 czy 1/10 dawki. Chyba nie ma sensu dłużej schodzić z tak krótkiego ciągu, jeśli nie masz krzyżowej tolerki na inne rzeczy. Moim zdaniem po jednym czy dwóch maksymalnie dniach niedużych trudności wrócisz do siebie. Lekarzem nie jestem jak coś.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycali narkotyki z Kolumbii, trafią za kraty. Wyrok w głośniej sprawie

Od 4 lat i 3 miesięcy do 8 i pół roku więzienia - taki wyrok usłyszało w piątek sześciu mężczyzn należących do grupy przestępczej, która przemyciła z Kolumbii do Polski kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Sąd Okręgowy w Gliwicach wymierzył im także kary finansowe.

Są wyniki sekcji zwłok 16-latka, który połknął woreczki z mefedronem

Prokuratura Rejonowa w Ostrołęce poinformowała, że są wyniki sekcji zwłok 16-latka, który zmarł w piątek po połknięciu woreczków z mefedronem. Jak informowaliśmy, nastolatek dzień wcześniej wrócił z przepustki do Okręgowego Ośrodka Wychowawczego w Laskowcu. Chłopak miał próbować narkotyki przemycić w żołądku.

Doniósł na „kolegę”, bo wyczuł w szatni marihuanę

Niecodzienne zgłoszenie wpłynęło do policji 2 kwietnia 2025 roku. O godzinie 15:35 funkcjonariusze konstantynowskiej „patrolówki” zostali wezwani do jednej z firm działających na terenie miasta. Powód? Pracownik administracji wyczuł podejrzany zapach marihuany, wydobywający się z jednej z pracowniczych szafek.