Testowałem to na dhc i kodeinie.
gabapentyna, która przyjęta w nawet w dawkach terapeutycznych (900 mg), pozwalała na zredukowanie ilości zażywanej dihydrokodeiny - jednocześnie zwiększając częstotliwość występowania hipnagog, wydłużając subiektywnie odczuwalny efekt opioidowy wzmagając uśpienie oraz wizje narkotyczne.
w mniej przyjemny sposób, ale nadal, sprawdzały się u mnie b. niskie dawki chlorprotyksenu, a przez to rozumiem jedną, czerwoną tabletkę - 15 mg subst. czynnej. jest to na tyle mało, że nie występują praktycznie skutki uboczne, ale wystarczająco, aby pojawiło się działanie sedatywne. ze względu na słabe działanie przeciwpsychotyczne samej substancji, a tym bardziej przy tak niedużej dawce, nie lobotomizuje, a wręcz czynnie wzmacnia usypiające efekty po dihydrokodeinie w rozumieniu nasilenia przysypek. odbywa się to bez większego hamowania jej pozytywów. niemniej - najlepszy do dołączenia w godzinach wieczornych, bo jednak jest to neuroleptyk i to trzeba mieć na względzie.
taki alternatywny pogląd nt. potencjalizacji tego opioidu. sam mam inne preferencje w przypadku pozostałych, jak zresztą chyba każdy.
pozdrawiam, przodownik.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.