Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 152 / 58 / 0
@przodownik dla nas to są śmieszne dawki, racja. Ale dla ludzi którzy nigdy nie mieli styczności z opioidami nawet taka ilość tramadolu może przynosić ulgę w niezbyt nasilonym bólu. Zwłaszcza kiedy bierze się tabletkę regularnie co kilka godzin, wtedy najefektywniej tram metabolizuje się do aktywnego metabolitu O-DSMT. Według ulotki tych słabszych Doret można brać do 8 na dobę, a to nie jest już tak mało dla przeciętnego pacjenta. Oprócz tego tramadol też podbija serotoninę i w mniejszym stopniu noradrenalinę, co również przekłada się na dodatkowe działanie przeciwbólowe.

Myślę też, że popularność tego połączenia nie wzięła się znikąd i faktycznie musi to pomagać ludziom, bo inaczej lekarze by tego tyle nie wypisywali. Sam znam jedną osobę która bierze Doretę przeciwbólowo i sobie chwali.
  • 672 / 304 / 0
Ja już 3 tygodnie nie biorę buprenorfiny. Przyklejałem plastry regularnie przez okres 8 miesięcy. Udało mi się odstawić za pomocą niskich dawek tramadolu (Padolten). Od tramadolu miałem przerwę od 8 mięsięcy.. Wtedy zamienił mi lekarz tramadol 400 mg na plastry bupry. Obecnie czuję się wolny od bupry ale do tak wysokich dawek trampa nie zamierzam windować w górę, jak to kiedyś bywało. Poltram Combo albo Padolten z Paracetamolem bardzo mi pomagają choć bóle mam okropne stopy po wypadku z 15.06.2024 roku w którym prawie straciłem stopę, muszę jakoś wytrzymać do września, wtedy czeka mnie kolejna operacja potrójna artrodeza stawów, stopy. Jakoś przeżyję.. buprenorfina to bardzo silny lek przeciwbólowy lecz nie jest narkotyczny, zaś tramadol jest 10 razy słabszy ale podnosi mi nastrój i chce mi się żyć w końcu pomimo dawek dziennych max 200 mg trampa na dobę i max 2 g paracetamolu, dorzucam Pyralginę i jakoś żyję :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.