Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 108 / 14 / 0
@Devixo Okej dzięki za profesjonalne odpowiedzi. A jeszcze jedno pytanie miks DXM+THC, bezpieczne dla blizny, szwów itd czy nie?
Teoretycznie DXM ma jakies podobienstwo do opioidów, jednocześnie potrafi leczyć uzależnienie od nich, to jak to jest
Są jakieś suplementy które wspomagają gojenie ran?
  • 111 / 37 / 2
@Patrykpatyk co do suplementów - na pewno cynk bo jest jednym z najważniejszych minerałów bioracych udział w procesie gojenia sie ran, żelazo, omega 3 wykazuje działanie przeciwzapalne, arginina zwieksza przepływ krwi i dostarczanie tlenu do tkanek no i oczywiście kolagen i białko (jest budulcem tkanek). a co do mixu DXM i THC to myśle, że bez problemu. strukturalne podobieństwo do opioidów nie musi przekładać sie na takie samo działanie farmakologiczne. DXM jest antagonista receptorów NMDA, które odpowiadają za tolerancje, nawyki, pamieć itp. i m.in przez to właśnie DXM łagodzi objawy odstawienne oraz zmniejsza tolerancje.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 108 / 14 / 0
@Devixo Okej a czy efekt DXM który sprawia że trudniej sie wysikac nie będzie mial negatywnego wplywu?( to byl zabieg „intymny” )
Jak biore 300mgx2 pregabaliny, to zmniejsze do 150x2 od jutra i lece po DXM, jedna z najlepszych uzywek moim zdaniem
Pregabalina 300mg sprawia ze limit 300mg DXM jest u mnie, bo obydwie substancje sprawiaja ze trudniej sie wysikac
Gdy biore 150pregabaliny rano i wieczorem, to wtedy DXM moge np 390mg zjesc na luzie

W razie co nospa pomoze pewnie na to?(przed tym jak napisalem nospa to reklama nospa na sluchawkach mi sie wlaczyla, to chyba znak ze mam pierdolic opioidy i wpierdalac dexa albo…nospe XDD)
  • 111 / 37 / 2
@Patrykpatyk jeśli był to zabieg w tego typu miejscach to zapewne bedzie miał wpływ a moze byc nawet tak, że jak bedziesz sie zmuszac to może dojść do zerwania szwów, odradzałbym branie DXM jeżeli masz problemy z oddawaniem po nim moczu, co do nospy nie wypowiem sie bo nie testowałem oraz nie wiem jak na ciebie to zadziała a nie chce swoimi domysłami zrobić tobie krzywdy. życze zeby wszystko sie dobrze zagoiło ;)
  • 108 / 14 / 0
@Devixo szanuje za rozsądne wypowiedzi , jednak szwy sa daleko od miejsca z ktorego wylatuje mocz, zabieg tez konkretnie tego miejsca nie dotyczył, myslisz ze napewno może być to niebezpieczne w takiej sytuacji?
  • 111 / 37 / 2
@Patrykpatyk jeżeli szwy są daleko od tego miejsca to podejrzewam, że nie ale nie biorę za to odpowiedzialności. nie specjalizuje sie w chirurgii ani też nie mam żadnego kursu na ten temat.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Nadużywanie marihuany zwiększa ryzyko przedwczesnego zgonu m.in. z powodu raka płuca [BADANIE]

Osoby wymagające hospitalizacji z powodu nadużywania marihuany są bardziej zagrożone przedwczesnym zgonem w ciągu kolejnych pięciu lat – wynika z badań prowadzonych w Kanadzie, które opisano na łamach JAMA Network Open.

Dzieci żyjące z palaczami marihuany, mają pozytywne wyniki testów na obecność narkotyku

Według nowego badania, palenie marihuany w domu jest związane z wyższym ryzykiem wykrycia biomarkerów marihuany w moczu dzieci mieszkających w tym samym gospodarstwie domowym. Choć autorzy podkreślają, że wyników nie należy traktować bez zastrzeżeń, to badanie wskazuje na potencjalne zagrożenia zdrowotne, które warto dokładniej zbadać.

Francja stanie się "Meksykiem Europy"? Wartość rynku narkotykowego sięga 5 mld euro

Handel narkotykami stał się częścią francuskiej gospodarki i stanowi niemal część jej PKB. Obroty mogą przekraczać nawet pięć miliardów euro, a proceder ten może być źródłem utrzymania nawet dla 200 tys. osób.