Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / 1 / 0
@ledzeppelin2 a ty z kratomem zacząłeś po jakoś tam przebytym skręcie, czy na odstawce od kody? Jak gramowo wystartowałeś i czy od razu jebło?
  • 113 / 9 / 0
To co sprzedają w czeskich kioskach (krakatom kratom) to prawdziwy kratom czy jakieś gówno?
  • 456 / 44 / 0
Dobre info w końcu jest vendor z DE wysyłający do nas , nie podam tu z jasnym powodów ale znajdziecie łatwo. Tam kratom jest jednak trochę bardziej wiarygodny i kontrolowany co często się słyszy w internatach , a te KB i inne thomthom to już taka lipa ze masakra. W Niemczech już się szykują na ostrą emidemie syntetycznych opił a ze to nie państwo z kartonu aż jak nasze to rozważają taką politykę żeby jednak potencjalne trupy miały alternatywę z najniższej bezpiecznej półki. Przynajmniej ja to tak rozumiem i obserwuję. Dotychczas nie udało mi się nigdy nic od Szwabow zamówić . Zobaczymy jak będzie czy się zaskoczę pozytywnie .
  • 1 / / 0
@odbytniczy1991 od kiedy thom to lipa?
btw. vendor z de wysylajacy do PL z tego co wiem istnieje nie od dziś.
Ja czytam ostatnio same dobre opinie o greckim sklepie i zamierzam przetestować
  • 7 / / 0
Nie jeść na pusty żołądek bo mdłości albo rzygi gwarantowane!
  • 207 / 43 / 0
@NinjaWojownik

Ja codziennie piję kratom na pusty brzuch po przebudzeniu. Pół na pół biel, biel z zielonym, następnie po 20 minutach wjeżdża kawa lub matcha %-D

Wie ktoś jak zrobić ekstrakt z kratomu? Mam dośyć DUŻE ilości i chciałbym się troszkę "pobawić" %-D
  • 4854 / 817 / 0
Ja pije na pusty ale to musi byc przegotowana woda . Napar poprzedniego dnia zalewam.
A tak to pije jak herbate . Wg mnie troche lepiej dziala jak sie gorące wypije .
Fusy tez pije

Brzuch mnie bolal jedyne jak w kranòwie rozrobiłem
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 58 / 27 / 0
@wiaderk0 Najprostsza ekstrakcja:

1. Zalej sproszkowany Kratom gorącą wodą z sokiem z cytryny (lub gotuj przez 10-30 minut na małym ogniu).
2. Zlej "herbatkę" do naczynia Pyrex i wrzuć do piekarnika z włączonym wiatrakiem na 60-70 stopni aż wyparuje. Pozostały na dnie naczynia proszek / smoła to Twój ekstrakt rozpuszczalny w wodzie. (Sam Kratom odfiltruj jak najlepiej potrafisz).

Nie będzie to ekstrakt full spectrum, bo niektóre Kratomowe alkaloidy są bardzo słabo rozpuszczalne w wodzie. Odfiltrowany Kratom po wysuszeniu możesz jeszcze zalać czystym ISO, ponownie odfiltrować i po wyparowaniu alkoholu powstały produkt dodać do wcześniejszego ekstraktu wodnego. W ten sposób uzyskasz nieco "pełniejszy" ekstrakt. Te dwie proste ekstrakcje są wystarczające do zrobienie tynktury działającej "pod językiem", jeżeli uzyskane ekstrakty rozpuścisz w alkoholu spożywczym (tylko nie czystym spirytusie, a raczej mocnej wódce).

Produkt końcowy będzie słabszy niż "materiał źródłowy". Ekstrakt z 50 gram będzie kopał tak, jakby był zrobiony z 35-40 gram, ale zaletą jest to, że objętościowo wychodzi mniej (szczególnie przydatne, jeżeli spożywasz Kratom w kapsułkach i nie chcesz łykać 20 kapsułek pod rząd).

Podobno "pełniejszy ekstrakt" / full spectrum można uzyskać znacznie obniżając PH przed zalaniem alkoholem, ale nigdy się w to nie bawiłem. Połączone ekstrakty wodne / alkoholowe możesz dodać do zwykłego Kratomu żeby wzmocnić jego działanie. Jeżeli robisz Kratomowe herbatki to zużyte fusy możesz odkładać do zamrażalnika i zrobić z nich ekstrakt używając ISO.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • https://herbsman.pl - Moja strona o etnobotanice i konopiach.
  • 46 / 11 / 0
28 stycznia 2025NinjaWojownik pisze:
Nie jeść na pusty żołądek bo mdłości albo rzygi gwarantowane!
Nigdy nie miałem gastro problemów z Kratomem, zazwyczaj zarzucam na pusty żołądek kapsułki albo robię herbatkę i potem czymś przegryzam. A staż mam już dość duży, więc albo masz coś nie tak z sortem albo jesteś uczulony na któryś z alkaloidów.
  • 4854 / 817 / 0
Czy pijac pierwsza dawke bardzo powoli . Powiedzmy, lyka na 5 minut . Tak, zeby kubek wypic w godzine da sie sposob wydluzyc samo dzialanie ?
Do tej pory pilem wszystko na jeden strzal , ale skoro dzialanie kody da sie wydluzyc dojadajac ja powoli , to i tutaj moze to miec racje bytu .
Druga wrzutka kratomu po paru h jest juz slaba. Wiec ta pierwsza warto by bylo wykorzystac do maximum.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki z Ameryki Południowej i Europy warte blisko 9 milionów złotych przechwycone

Policjanci ze Śródmieścia zatrzymali 37-latka w jednym z mieszkań na warszawskiej Woli. Mężczyzna podejrzany jest o posiadanie blisko 25 kilogramów narkotyków, o łącznej wartości blisko 9 milionów złotych. Sąd przychylił się do wniosku Prokuratury Rejonowej Warszawa-Wola, stosując wobec podejrzanego tymczasowe aresztowanie na okres trzech miesięcy.

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".

Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej

THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.