This combination of an SSRI and the SNRI venlafaxine is now being seen in practice
scalono @V44
27 grudnia 2024Vetulani44 pisze: @Devixo Antagonisty NMDA nie zbijają tolerancji na benzodiazepiny.
NMDA antagonists have been shown to interfere with tolerance to benzodiazepines.
NMDA antagonists were demonstrated to block both learned
and unlearned tolerance to chlordiazepoxide. Rats pretreated with MK-801 or ketamine
before chlordiazepoxide and returned to their cages exhibited reduced tolerance as compared with control animals
Receptory NMDA są zaangażowane w mechanizmy plastyczności neuronalnej takie jak długotrwałe wzmocnienie (LTP) i długotrwałe osłabienie (LTD). Antagoniści NMDA mogą zakłócać procesy plastyczności neuronalnej odpowiedzialne za rozwój tolerancji hamując aktywność receptorów NMDA. antagonisci NDMA mogą zmniejszać adaptacyjne zmiany w układzie GABA a tym samym spowalniać lub odwracać tolerancję na benzo.
możliwym jest że niedoczytałem niektorych badan albo źle je zinterpretowałem i jesli tak sie stało to z góry serdecznie przepraszam.
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
Antagonisty NMDA świetnie zbijają tolerkę m.in. na opioidy, stimy, oczywiście. Z doświadczenia jednak wiem, że nie tykają w zauważalnym stopniu benzo ani pregaby. Mówię tu o efekcie długotrwałym, a nie o tym, że będąc na antagoniście NMDA możesz inaczej poczuć działanie bzd.
I nie pisz posta pod postem, używaj opcji Edytuj.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Jakby dobrać dawkę żeby działała już przeciwlękowo ale żeby chciało się dupę ruszyć .. da się tak na tym leku ?
Wiem że nie każdego zamula ale jednak znaczną większość
Ewentualnie co najczęściej lekarze dodają do paro na pobudzenie ?
No ale myśle, że co czlowiek to inna dawka.
Za to dzieki mirtazapinie przytyłem 30kg w pol roku.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.