- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Uwaga, to co poniżej to nie jest prawda objawiona, tylko moje postrzeganie
Jeśli po zjedzeniu wilczej jagody czy bielunia czy np. Muchomora czerwonego występują halucynacje, to nie dlatego, że masz dobrą banie ,tylko dlatego że jesteś zatruty i organizm z tym walczy (gorączka, halucynacje). Jeśli lubisz odrealnienie a nawet oderwanie od rzeczywistości, często bez kontroli a nawet świadomości że coś robisz to może mieć to dla Ciebei potencjał. Dla mnie osobiście nie ma, prawie straciłem przyjaciółke przez to. Miała porażenie układu oddechowego. Gdyby nie OIOM to nie wiem co by się działo.
Sam testowałem bielunia i to dwa razy, z czego raz to było dozowanie sobie coraz więcej przez 3dni i finalnie nie pamiętam kilku dni, mam tylko takie przebłyski, jak ulotne fragmenty zapamiętanego snu. a raz już wiedziałem czego się spodziewać więc po prostu wrzuciłem sobie więcej na start ale znów wyrwane z życia dni. A odjebane tyle że hoho.
wczoraj przeszedłem samego siebie, jeśli chodzi o ilość narkotyków, przyjętą jednocześnie, "za jednym posiedzeniem". mówiąc szczerze, to pomimo faktu, iż niektóre środki się wzajemnie poniekąd antagonizowały, to czułem się klawo, niczym król, mogę nawet ze szczerym sercem rzec.
przyjąłem w krótkich interwałach 5x 100 mg tramadolu (I.V), co zaleczyło głody i delikatnie pogrzało, oczywiście zagryzając to Clonazepamum TZF (2x 1 mg) oraz będąc pod wpływem 300 mg pregabaliny, powyższe natomiast świetnie skomponowało się z ~0.2 g suszu konopi indyjskich (marihuany), której to nie palę zazwyczaj i wręcz unikam, wczoraj zdarzyło się to raczej towarzysko. wszystko w/w zwieńczyłem dożylnym zastrzykiem złożonym z 10 mg metylofenidatu.
jak mówiłem - opioidy i trankwilizery świetnie przytłumiły konopną paranoję i wygładziły efekty działania małej dawki MPH. dawno się tak dobrze nie czułem tak jak wczoraj, po w/w połączeniu. śmiałem się, co ostatnio miało miejsce nie pamiętam kiedy, byłem zadowolony - neuroprzekaźniki aż strzelały. depresja i niepokój, mimo marihuany, zniknęła i to na konkretną chwilę. zasnąłem bezproblemowo, budząc się bez odczuwania jakichkolwiek skutków ubocznych. aż jestem zdziwiony, że było tak pozytywnie.
muszę jednak zaznaczyć, że było to ryzykowne i każdemu zalecam się dobrze zastanowić, zanim podejmie decyzję o spożyciu podobnego koktailu narkotyków - opioidem, który zażyłem był tramadol, więc lekko nieodpowiedzialnie z mojej strony było łączyć go z stymulantem i kannabinoidem, które obniżają próg drgawkowy i mogą z Tramalem prowadzić do wstrząsów epileptycznych. również zalecam rozwagę z dawkowaniem inicjując takie sekwencje kolejno zażywanych psychotropów.
pozdrawiam, przodownik
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Wasze spostrzeżenia są bzdurą. Sugerujesz, że za halucynacje odpowiada "walka" organizmu z zatruciem, gorączka. Wystarczy spożyć ~150mg DPH by już mieć przewidzenia - bez gorączki i zatrucia. Te halucynacje wynikają z bezpośredniego oddziaływania na określone receptory upośledzającego funkcje poznawcze.
Kiedyś ktoś podobnie tłumaczył tutaj na forum (@zombisztajn) działanie gałki muszkatołowej - pośrednio poprzez zatrucie. A to bezpośredni wpływ mirystycyny i elemicyny na OUN.
Co do miksów, żeby nie robić offtopu: najlepiej opio miksuje mi się z samym opio, z niewielkimi ilościami alko (1-3mocne piwa max), a to ciekawe, bo kiedyś mi alko zbijało euforię, wyłączało high, teraz tak nie jest; oraz z mj.
Zdrówka!
Przymierzam się do upichcenia syropu na kaszel.
Zastanawiam się nad kilkoma konfiguracjami:
DHC + koda + Proma
DHC + Proma + (hydroksyzyna?) - czy to miałoby jakiś sens z hydro?
Wersje hardcore:
DHC + morfina + koda + Proma/hydroksyzyna
DHC + Oxy + koda (lub bez) + Proma
Wszystkie proporcje już mam wyliczone, zależy mi na Waszej opinii, która konfiguracja wypada najlepiej (raczej jak na razie bez tych hardcore'ów XD).
Np. czy jest sens mieszać DHC z kodą? Czy taki mix zwyczajnie zwiększy synergicznie działanie? Czy może np. zwiększyć wachlarz doznań?
DHC+PROMA mysle ze by wystarczyla
Widzialem takie mixy DHC+oxy+prometazyna ale ja nie wiem czy to jest dobry pomysl spozywac taki mix bo pijac opiaty w dawkach ktore odmierza sie w ml poprostu bedzie sie wiecej pic albo za ktoryms razem leje sie za duzo. Wedlug mnie zly jestt ten mix ze wzgledu na ryzyko przedawkowania
zwykle używam do tego celu benzodwuazepin bądź pregabaliny, ale że chcę trochę od tychże odpocząć, zrobić tzw. "tolerance break", toteż musiałem użyć do tego celu innych środków, psychotropów i tu w następnym akapicie wymienię to, co ciekawie mi dzisiaj zaczęło współgrać z tą nieco ponad trzydziestką metadonu.
wymieniam: 35 ml metadonu (0.1%) + 30 mg baklofenu + 7.5 mg chlorprotyksenu.
doświadczonym użytkownikom, którzy z jakichś powodów muszą użyć czegoś innego celem potencjalizacji opioidów, miks takowy mogę jak najbardziej polecić. a to jest ciekawe, bo nie przepadam za neuroleptykami, których wyższe dawki są dla mnie trucizną, jednak właśnie taka subterapeutyczna dawka chlorprotyksenu okazała się świetnym induktorem mocniejszego odurzenia. receptę miałem ryczałtową, wykupiłem za półdarmo i nie używam, bo to ścierwo, ale odkryłem, że pod taką układankę jakiś pożytek z niego będzie. wiadomo, że w/w kombinacja jest NSFW i przez ten sedatywny neuroleptyk odmóżdża, także do stosowania, gdy ma się wolne. jeśli chodzi o baklofen, to zawsze jest przydatny i doraźnie go stosuję do dziś, a taka właśnie 30-stka podbiła odurzenie prawie, jak robią to benzodiazepiny. miks, może nie jest szałowy, czy tam autorski i ciekawy, ale postanowiłem opisać, że synergia zaszła wyraźna. adnotacja warta zamieszczenia: stała dawka bupropionu (300 mg/d) nie wpłynęła w jakikolwiek sposób na powyższe - ni pozytywnie, ni negatywnie. tyle.
teraz, prewencyjnie - jak to zwykle warto zaznaczyć, przy temacie potencjalizacji działania opiatów różnymi środkami psychotropowymi, iż zalecana jest rozwaga i ostrożność. adeptom tego "sportu" odradzam stanowczo łączenia tychże substancji z czymkolwiek. takie połączenia mogą być groźne dla zdrowia i życia. wszystko to wywiera wpływ na ośrodek oddechowy oraz układ nerwowy, przesada może prowadzić do śpiączki ze zgonem włącznie.
pozdrawiam, przodo
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Widzę że guzik wyniosłeś :|
"Rutyna to rzecz zgubna "
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/91.jpg)
91 kg marihuany w przesyłce z USA
Funkcjonariusze Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego przejęli przesyłkę ze Stanów Zjednoczonych, w której znajdowało się 91 kilogramów marihuany. Czarnorynkowa wartość przejętych narkotyków to ponad 4,3 miliona złotych. W wyniku akcji zatrzymano trzy osoby związane z przemytem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kannakrzak.png)
Zapytała ministerstwo o marihuanę. jest odpowiedź. Teraz nie ma już najmniejszych wątpliwości
Ministerstwo Zdrowia przedstawiło stanowisko w sprawie standaryzowanych form marihuany medycznej, metod ekstrakcji, dawkowania i potencjalnych działań niepożądanych. Podkreślono, że surowiec farmaceutyczny Cannabis flos może być wykorzystywany do sporządzania leków recepturowych, a jego dopuszczenie do obrotu nie wymaga badań klinicznych, lecz jedynie oceny dokumentacji jakościowej.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-445649.jpg)
Przemyt narkotyków z Peru: 3,5 kg kokainy zabezpieczone przez służby w Warszawie
Funkcjonariusze Zarządu w Kielcach CBŚP wspólnie z funkcjonariuszami z Placówki Straży Granicznej Warszawa — Okęcie przechwycili na warszawskim lotnisku Okęcie ponad 3,5 kilograma kokainy. Śledztwo nadzoruje Prokuratura Rejonowa Warszawa Ochota w Warszawie.