Nadpobudliwość, nerwica, stany lękowe, rozkojarzenie, bezsenność przez ok. tydzień nie do pokonania benzodiazepinami. Najlepiej położyć się w szpitalu, lub odstawiać stopniowo jak benzo, włączając w międzyczasie np. mirtazapinę, czy jakiś inny lek sedatywny.
Próbowałem nie brać nic przez 2 dni to pierwszego dnia mogłem zasnąć a drugiego już nie, o co tutaj chodzi przecież jakby się pojawiły objawy odstawienne od olanzy to chyba odrazu a nie na drugi dzień?
Myślę jeszcze w ten sposób ,że zmieniłem 1 neuroleptyk na drugi to będzie mi łatwiej odstawić kwetiapine np po tygodniu brania bo to inna substancja czy na jedno wychodzi?
Wystąpiła u mnie klasyczna bezsenność z odbicia przypominająca odstawienie alko lub benzodiazepin. W nocy śpię jakieś 1,5 h (jeśli w ogóle się uda), raz zdarzyło się w ciągu dnia przysnąć jeszcze na 3h. Taki normalny 6-8 godzinny sen w nocy póki co niemożliwy. Ot, budzę się po prostu z gwałtownym przebudzeniem nagle ze snu poprzedzonego jakimś koszmarem i dalej spać się nie da.
Leki odstawione bo nie będę tłustym świoniokiem i chcę zrzucić to co dowaliłem po rzuceniu palenia i jedząc same ww leki. W ciągu dnia mimo krótkiego snu i rozstrojonego zegara biologicznego czuję się nawet dobrze. Tylko oczy trochę "uciskają" gałki/powieki, ale to normalne przy silnym niewyspaniu.
Nie wymięknę, pocieszam się tym że będzie warto, a bezsenność musi się w końcu skończyć. Nie chcę żadnego leku zastępczego bo nigdy nie uda się zrobić redukcji, ani tym bardziej pudrować syfa benzo. Wiadomo że środki nasenne albo uzależniają albo wywołują tycie. Jak przetrwam trudny czas w końcu będę bez żadnych tablet. Motywacja jest.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.