Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 310 / 121 / 0
@kropka855 lek do odstawki. Przynajmniej mój magik w takich sytuacjach od razu każe odstawić lek.
  • 4829 / 811 / 0
A nie mozna tego skontrowac ? Dostinex, bromargon . Ogolnie lek obniżający prolke ?
Duze dawki witaminy B6 takze regulują prolaktyne
Jak sa jakies skutki uboczne, a lek dziala to bym walczyl z nimi a nie zaraz odstawka
Tak tylko rzucam wolna mysl
Skonsultuj to z lekarzem . Ale wg mnie wielu wg schematow jedzie i moga o tym nie wiedziec
Endokrynolog sie klania 🧎
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 310 / 121 / 0
@ledzeppelin2 akurat w przypadku tego leku podwyższona prolaktyna, zwłaszcza na niskich dawkach, to jest norma. Z zasady nie robi się takiego czegoś, że włącza się lek na skutki uboczne innego leku, bo to się wtedy robi trochę błędne koło i niepotrzebna kaskada leków. Wiem, że wielu lekarzy się nie przejmuje i dają po prostu bromokryptynę, ale to nie jest rozwiązanie, bo ok, pobierze delikwent bromokryptynę, prl spadnie, ale jak nadal będzie brał lek ją wywołujący to nie trzeba będzie długo czekać na ponowny wzrost prl. I tak można latami. A przedłużająca się hiperprolaktynemia też będzie miała swoje konsekwencje.
  • 134 / 21 / 0
Tylko że szkoda mi odstawić bo bardzo mi pomaga.
  • 168 / 38 / 0
To nie odstawiaj jak ci pomaga ! Nie patrz na innych każdy ma inna osobowość !
  • 49 / 7 / 0
To ja też się podzielę swoimi spostrzeżeniami. Moim zdaniem to świetny lek, w niskich dawkach (50-100) może nie daje u mnie jakiegoś napędu ale zdecydowanie podnosi nastrój i znosi natrętne myśli. Niestety po kilku miesiącach wywala u mnie Prolaktynę co mam wrażenie wprowadza mnie w okres depresji. Jak odstawiam to po jakimś czasie wracam do normy. Aktualnie stosuje z tego powodu doraźnie.
  • 310 / 121 / 0
@Ricardop tak, hiperprolaktynemia wpłynie na samopoczucie i przed tą polekową hiperprolaktynemią ostrzegają nawet endokrynolodzy, bo to już nawet nie chodzi o objawy w stylu mlekotok, tylko o to, że długotrwała hiperprolaktynemia w końcu spowoduje powiększenie przysadki, która może zacząć uciskać na nerwy wzrokowe i pojawią się zaburzenia widzenia (np. plamy w polu widzenia).
A jak na takim etapie delikwent trafia do endokrynologa to sorry, ale nawet najlepszy endokrynolog świata nie naprawi tego ot tak. Będzie to długa i ciężka robota bez gwarancji, że zaburzenia widzenia się cofną.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kilkanaście tysięcy butelek wina i 270 kilogramów marihuany

Trzy osoby podejrzane o przemyt ponad 270 kilogramów narkotyków ujęli wielkopolscy policjanci - podała we wtorek KWP w Poznaniu. Szacunkowa wartość przejętych narkotyków to 12 mln zł.

TikTok: Dlaczego alkohol jest akceptowalny, a marihuana zakazana?

TikTok to jedna z najpopularniejszych platform społecznościowych na świecie, która przyciąga miliony użytkowników każdego dnia. Jednak jej polityka dotycząca treści związanych z marihuaną i alkoholem wywołuje liczne kontrowersje. Platforma całkowicie zakazuje promowania konopi, jednocześnie pozwalając na reklamowanie alkoholu pod określonymi warunkami. To podwójne standardy, które nie tylko irytują branżę konopną, ale także wpływają na postrzeganie tych substancji przez społeczeństwo.

Policjanci odkryli plantację marihuany w domu 77-latki pod Lubaniem. Zbierała na remont

Plantację konopi indyjskich znaleźli policjanci w domku 77-letniej kobiety, w wiosce koło Lubania. Kobieta tłumaczyła na przesłuchaniu, że produkowała marihuanę, bo potrzebowała pieniędzy na remont domu.