Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 20 / 1 / 0
Ku*wa , od kilku miesięcy zmagam się z anhedonią i stanami nerwicowymi . Niestety jestem też alkoholikiem , zdarza się że tydzień nie pije ale potem w weekend chuj mnie strzela że nie mogę się zrelaksować bez wódki i wale 3-4 sety które i tak zbytnio nie poprawiają tego stanu lobotomii , jak tu żyć bez emocji .. biorę brintelix 10 mg i pregabalina 75 rano ale mam ochotę to wszystko odstawić w UJ
  • 467 / 88 / 0
Zgaduję, że lekarz nie wie o Twoim problemie alkoholowym? Powiem Ci tak. Przez alkohol wortioksetyna (brintellix) jako ssri właściwie nie działa, a już na pewno poprawnie. Nie ma tryptofanu, który jest substratem do produkcji serotoniny to ostatecznie jest jej za mało by lek mógł działać. Pregabalina + alkohol to nasilenie działania. Co wiąże się z tym że będzie można obserwować dosyć znaczne osłabienie w trakcie tygodnia.
Do takiego leczenia musisz koniecznie przestać pić po prostu. Nie ma innej drogi.
  • 20 / 1 / 0
Wie o problemie , od września byłem u tego lekarza i generalnie miałem skończyć ten proceder ale od września do grudnia chlałem przez co nie traktuje tego nweet jako leczenie. Zaczynam od tego tygodnia chodzić na grupę , najgorzej jest w weekend ;pp w tygodniu się trzymam normalnie. Mam w tym tygodniu lekarza ale aż wstyd tam jechać i mówić że leczenie zajebane bo miałem wyskoki weekendowe z alkoholem.
Co do samopoczucia to w ten weekend piłem więc dzisiaj wegetuje w pracy bo wszystko się nasiliło. To standard ,nie pozostaje mi nic innego jak pozbycie się alkoholu.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2025 przez aNti123999, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 47 / 6 / 0
@aNti123999 Ameryki nie odkryję - alkohol niweczy całe leczenie i w dłuższej perspektywie przyczyni się do nasilenia niepożądanego przez Ciebie stanu. Bez konsultacji z lekarzem niczego sam nie odstawiaj, bo przy Twojej kruchej kondycji skończy się to katastrofą. Napisałeś kiedyś: "Podstawa zaburzenia u mnie to niska samoocena. Mam nadzieję że kiedyś zejdę z mózgotrzepów. Na razie nie jestem gotowy na starcie z emocjami na żywota i wspomagam się znieczulaczami". To w końcu uważność, możliwość odczuwania czy przewlekła zamuła? Z jednej strony terapia, o której zresztą wspominałeś, w przypadku Twoich trudności wydaje się podstawą leczenia, z drugiej dopóki nie zaryzykujesz mierzenia się z uczuciami (w małych dawkach) nie przyniesie zadowalających Cię efektów. Wydajesz się być fajnym, młodym człowiekiem. Czy dasz sobie szansę?
  • 20 / 1 / 0
To u mnie była zawsze podstawa zaburzenia , obecnie mam to już całkiem dobrze przepracowane. Co do schodzenia z leków to chciałbym kiedyś odstawić. Był by to sprawdzian dla mojej psychiki. Mam 24 lata , niemam obecnie dużych stresorów , mam się całkiem dobrze ale w środku czuję się człowiekiem strasznie wypranym i pogubionym. Kiedyś nie piłem wogóle alkoholu , dopiero w tamtym roku zacząłem uciekać w alkohol co oczywiście skończyło się na obecny czas diagnozą uzależnienia.
  • 102 / 6 / 0
3,6g piracetamu, 500mg cytykoliny, 50mg tianeptyny, 600mg pregabaliny dodatkowo 5g kreatyny, 5g cytykoliny, 400mg kofeiny, bardzo aktywny styl życia i wuj nic mi się nie chce dalej, dorzucic do tego kociołka panoramixa bupropion czy coś? Nie mam żadnych myśli S. ale i tak nie chce mi się nawet wstawać z łóżka, nawet nie w kontekście wstawania samego w sobie tylko po prostu nie chciałbym się nigdy obudzić. Oczywiście bez myśli S. i sam na poziomie świadomości z tym walczę jak mogę
  • 9095 / 1773 / 2
dzisiajaNti123999 pisze:
To u mnie była zawsze podstawa zaburzenia , obecnie mam to już całkiem dobrze przepracowane. Co do schodzenia z leków to chciałbym kiedyś odstawić. Był by to sprawdzian dla mojej psychiki. Mam 24 lata , niemam obecnie dużych stresorów , mam się całkiem dobrze ale w środku czuję się człowiekiem strasznie wypranym i pogubionym. Kiedyś nie piłem wogóle alkoholu , dopiero w tamtym roku zacząłem uciekać w alkohol co oczywiście skończyło się na obecny czas diagnozą uzależnienia.
Terapia.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zażył narkotyki i rozwoził pasażerów. Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK

Kierowca poznańskiego MPK pod wpływem narkotyków jechał miejskim autobusem. W czwartek pasażerowie linii 171 poinformowali służby o dziwnym zachowaniu mężczyzny. Autobus został zatrzymany w centrum Poznania. Z relacji pasażera wynikało, że kierowca nie zatrzymał się na kilku przystankach, a jego reakcje były opóźnione.

Biden ustanowił rekord ułaskawień. Skrócił wyroki 2,5 tys. osobom skazanym za narkotyki

Prezydent USA Joe Biden ogłosił w piątek skrócenie wyroków niemal 2,5 tys. osobom skazanym za przestępstwa narkotykowe, którzy odbywają "nieproporcjonalnie długie kary". Prezydent pobił w ten sposób rekord pod względem wydanych aktów łaski.

Wezwał karetkę, bo skończył mu się alkohol

Mieszkaniec gminy Jarocin zadzwonił na numer 112 i prosił o przysłanie karetki, zgłaszając niepokojące objawy. Na miejscu okazało się, że potrzebuje nie pomocy, a... alkoholu. Za "usługę" zapłacił 500 złotych, ale w zamian nie dostał ani kropelki.