Przeniosłem naszą dyskusję nt. duloksetyny we właściwe miejsce, żeby moderatorzy się nie denerwowali.
Przypomniałem sobie powód odstawienia. Były one dwa. Lek brałem gdzieś w czerwcu czemu towarzyszyło obfite pocenie się. No lało się ze mnie. Miałem też problemy z zaśnięciem i dopiero mocne prochy pomagały typu klon 2mg, albo jakiś neuroleptyk najczęściej 50mg kwetiapiny. Przez ten brak normalnego snu lek był do odstawienia, bo ryzykowałem ućpanie się benzo, a neurojebów wiadomo. Im mniej tym lepiej. Mi przynajmniej obniżają skutecznie nastrój na jakieś 24h.
Natomiast reszta efektów była ok. Chociaż czuć było to sztuczne pobudzenie. Znacznie bardziej leży mi paroksetyna po prostu.
To pobudzenie bardzo mi pasowało bo zniknęła mega apatia i anhedonia no i oczywiście nie odczuwałem lęku wcale.
Nie przeczytałeś ze zrozumieniem. Ja nie mogłem zasnąć. Jakbym już zasnął to pewnie już jakoś by poleciało. Ja mam ten problem też i normalnie. Ale w tamtym wypadku był on nie do zniesienia.
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Przyjechali do pożaru, odkryli jedno z największych narkotykowych laboratoriów
Na obrzeżach Szczytna służby zlikwidowały jedno z największych w regionie laboratoriów narkotyków oraz linię produkcyjną służącą do wytwarzania nielegalnych wyrobów tytoniowych. Zabezpieczono około 800 litrów płynnego klefedronu, sto kilogramów proszku, a także cztery i pół tony krajanki tytoniowej. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych środków może wynieść nawet kilkadziesiąt milionów złotych. Do sprawy zatrzymano pięć osób.
Francja: W ciągu roku podwoiło się spożycie kokainy
W ciągu roku spożycie kokainy we Francji prawie się podwoiło - poinformował w środę portal France 24. W 2023 r. po kokainę jednorazowo sięgnęło tam co najmniej 1,1 mln osób, podczas gdy zgodnie z danymi Centrum Monitorowania Narkotyków i Narkomanii (OFDT) rok wcześniej grupa ta liczyła 600 tys. osób.
Wezwał karetkę, bo skończył mu się alkohol
Mieszkaniec gminy Jarocin zadzwonił na numer 112 i prosił o przysłanie karetki, zgłaszając niepokojące objawy. Na miejscu okazało się, że potrzebuje nie pomocy, a... alkoholu. Za "usługę" zapłacił 500 złotych, ale w zamian nie dostał ani kropelki.