Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2 / 1 / 0
Witam forumowiczów!

Pytanie nawiązujące do tematu, ilu z Was planuje "eksperymenty" wraz z wejściem w nowy rok? Czy w ogóle kogoś kto siedzi w *drugs* rusza coś takiego jak nowy rok? Ja osobiście pierwszy raz w życiu przyjąłem extasy w sylwka, do każdego następnego sylwestra podchodziłem z myślą przeżycia go - chyba przez za dużą presję nie tylko w mediach, ale i wśród ludzi z którymi obcuję na co dzień, aby ten dzień był "wyjątkowy".

Niestety dla tych nieświadomych oznajmę, że nie, to nie używki czynią ten dzień wyjątkowym :)
Pozdro!
  • 925 / 78 / 0
To też od wieku zależy jak dla mnie. Teraz mam 30 + to już nie mam takiego parcia, aby jakiegoś konkretnego dnia się porobić;) W sumie to te nawyki się zmieniają na przestrzeni lat jak widzę nie tylko u siebie. Jeszcze dożyć trzeba, a w tym sporcie istnieje duże ryzyko nieodpowiedzialnych zachowań, szczególnie jak się ma 20 lat;P
Czasy liceum i potem takie właśnie 20 wiosen to sylwester kojarzył mi się melanżowo.
  • 62 / 5 / 0
Chyba się starzeje bo myśl o sylwestrze w spokoju ducha, bez tych stanów ujebania się , daje mi najlepszą frajdę od kilku lat….Ewentualnie wino czy szampan tak delikatnie….Kiedys musiało coś być teraz już chyba minęło parcie na eksperymenty.,..
  • 925 / 78 / 0
Każdy wiek rządzi się swoimi prawami:)
  • 1079 / 403 / 0
Już po, ale dodam od siebie. Żyjąc wiecznie dekadę poroniony, ostatnie kilka sylwestrów spędziłem trzeźwo. Nie, że jakieś postanowienia, rzucanie ćpania, blabla, tylko zwyczajnie mnie to mało obchodzi, a nie czując się dobrze w stadach pijanych ludzi i nie chcąc się zniżać/ogłupiać do ich poziomu, wolałem siedzieć sam. Jestem też na tyle inny od większości, że albo sam się chujowo czuję albo chujowo działam na innych nawet w bardziej ogarniętym gronie, toteż akurat jak bywałem w Polsce i mogłem się spotkać z bliższym gronem, szczerze wolałem, aby spędzili ten czas z innymi ludźmi o lepszej energii. Prawdę mówiąc to będzie już z siedem sylwestrów na trzeźwo. Jedynym wyjątkiem był mój pierwszy grudniowy wyjazd do NL, gdzie zrobiłem w Sylwestra zakupy w smartshopie i już w południe zjadłem MDMA + LSA, które w pełni ze mnie zeszło przed 20-tą, gdy to zacząłem powoli dawkować trufle i jadłem je tak głupio i na raty, że jak o 23 zarzucałem trzeźwy pozostałe pół paczki, to nic nie zadziałało. Także i wtedy byłem trzeźwy, choć ten jeden raz wbrew planom. Na następny Sylwester miło byłoby się zapoznać z ibogainą, a jako, że jej nigdzie i tak nie dorwę, to pewnie będę kontynuować tradycje ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Wydział do Walki z Przestępczością Narkotykową - nowy wydział w strukturach KWP w Lublinie

Dziś w strukturze KWP w Lublinie rozpoczyna działalność Wydział do Walki z Przestępczością Narkotykową. Powstanie tej komórki, wyodrębnionej z Wydziału Kryminalnego, jest odpowiedzią na zagrożenie ze strony przestępczości narkotykowej. Tylko w ubiegłym roku na terenie województwa lubelskiego zabezpieczyliśmy ponad 800 kg narkotyków, zlikwidowaliśmy blisko 50 plantacji konopi innych niż włókniste, zatrzymaliśmy na gorącym uczynku blisko 950 osób podejrzanych o tego rodzaju przestępstwa.

Bolesław Piecha: alkohol powinien być sprzedawany tylko od 10 do 22. Akcyza "może być wyższa"

W opinii byłego ministra zdrowia Bolesława Piechy, akcyza na alkohol "może być wyższa". Twierdzi, że dla dobra społeczeństwa napoje wyskokowe powinny być sprzedawane jedynie przez 12 godzin w ciągu doby. - Nikt rozsądny nie kupuje z jakieś bardzo ważnej okazji alkoholu po godzinie 23.00 - mówił w "Protokole Rozbieżności w TVP3 Katowice poseł PiS.

Czy Kanadyjczycy używają marihuany w miejscu pracy? Znamy wyniki badania!

Czy legalna marihuana w miejscu pracy to codzienność w Kanadzie? Nowe badania ujawniają zaskakujące dane na temat pracowników. Dowiedz się więcej!