Kannabinoidy, których struktura zawiera "mostek" metanonowy, lub etanonowy między dwoma strukturami cyklicznymi. Ta grupa obejmuje najwcześniejsze kannabinoidy, odkryte przez Johna Williama Huffmana.
ODPOWIEDZ
  • 1738 / 277 / 0
Kiedyś zrobiłem vapo prochu jakiegoś dobrego kanna z 2013 i odleciałem w kosmos. Nigdy nie chciało mi się robić maczan więc raz wsypałem po prostu proch do dupnego worka z damianą czy czymś takim, pomieszałem, porzucałem workiem i voila, paliłem to potem chyba pół roku, lufka mnie niszczyła. Ale ogólnie kanna nigdy nie było dla mnie, schizy, paranoje, lęki, tylko do zniszczenia się przed snem już w łóżku. Chociaż zdarzało się że jakaś dobra maczana w chuj podbijała fazę na czymś typu hexen.
  • 48 / 7 / 0
Nawet spoko lajtowe kanna myślę że niedoświadczony użytkownik miał by problem z odróżnieniem od oryginału, wielka szkoda że ban mam nadzieje że nie zniknie z rynku całkowicie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.