Kannabinoidy, których struktura zawiera "mostek" metanonowy, lub etanonowy między dwoma strukturami cyklicznymi. Ta grupa obejmuje najwcześniejsze kannabinoidy, odkryte przez Johna Williama Huffmana.
ODPOWIEDZ
  • 1560 / 249 / 0
Kiedyś zrobiłem vapo prochu jakiegoś dobrego kanna z 2013 i odleciałem w kosmos. Nigdy nie chciało mi się robić maczan więc raz wsypałem po prostu proch do dupnego worka z damianą czy czymś takim, pomieszałem, porzucałem workiem i voila, paliłem to potem chyba pół roku, lufka mnie niszczyła. Ale ogólnie kanna nigdy nie było dla mnie, schizy, paranoje, lęki, tylko do zniszczenia się przed snem już w łóżku. Chociaż zdarzało się że jakaś dobra maczana w chuj podbijała fazę na czymś typu hexen.
  • 46 / 6 / 0
Nawet spoko lajtowe kanna myślę że niedoświadczony użytkownik miał by problem z odróżnieniem od oryginału, wielka szkoda że ban mam nadzieje że nie zniknie z rynku całkowicie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.